Нардеп від Радикальної партії розповів, чим саме Гужва його шантажував

Нардеп від Радикальної партії розповів, чим саме Гужва його шантажував

27 Червня 2017
1478
27 Червня 2017
19:02

Нардеп від Радикальної партії розповів, чим саме Гужва його шантажував

1478
Народний депутат (Радикальна партія) Дмитро Лінько стверджує, що головред «Страна.ua» Ігор Гужва шантажував його відеозаписом зустрічей з громадськими активістами Києва.
Нардеп від Радикальної партії розповів, чим саме Гужва його шантажував
Нардеп від Радикальної партії розповів, чим саме Гужва його шантажував

Про це він розповів в ефірі каналу «Еспресо».

Як стверджує політик, ці відеоматеріали Ігор Гужва отримав від радника очільника МВС Іллі Киви. Проте, зазначив Дмитро Лінько, нічого компрометуючого у цих записах насправді немає.

«Ілля таємно знімав - він чи його охоронці - мої зустрічі з активістами, яких я знаю в Києві всіх. За десять років активної вуличної громадської діяльності я знаю, в принципі, усіх активістів Києва, з усіма зустрічаюся, але це не значить, що я розділяю їхні погляди або готовий розвивати усі ці заходи», - пояснив він.

Нагадаємо, увечері 22 червня в редакції інтернет-видання «Страна.ua» відбувся обшук із затриманням головного редактора видання Ігоря Гужви. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Ігоря Гужву затримано за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів в одного з політиків.

Ігор Гужва заявив, що правоохоронці надали постанову суду про обшук у справі про нібито вимагання грошей у народного депутата Дмитра Лінька з фракції Радикальної партії.

Сам Ігор Гужва заявив, що обшук у редакції «Страни.ua» та його затримання – «спланована провокація».

Як повідомили в Генпрокуратурі, Гужву затримано 22 червня після передачі грошових коштів у розмірі $10 тис. за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Його затримали слідчі Головного управління Національної поліції в місті Києві за процесуального керівництва прокуратури міста Києва.

Генпрокуратура України опублікувала оперативне відео у справі про можливе вимагання хабара головним редактором інтернет-видання «Страна.ua» Ігорем Гужвою. Ролики, зняті прихованою камерою, виклала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у своєму Facebook. На викладених відео було зафіксовано розмову чоловіка, схожого на Ігоря Гужву (сидить спиною), з тим, кого, вочевидь, генеральний прокурор Юрій Луценко назвав посередником. Співрозмовники, сидячи за столиком у кафе, розмовляють про те, скільки коштує зняти з сайту одну або декілька статей, як швидко це можна зробити тощо.

23 червня головному редактору інтернет-видання «Страна.ua» Ігорю Гужві було вручено повідомлення про підозру у вимаганні грошей (ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України), а в нього вдома відбувся обшук.

24 червня Шевченківський районний суд Києва обрав затриманому за підозрою у вимаганні головному редактору інтернет-видання «Страна.uа» Ігорю Гужві запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців з можливістю внести 544 тис. гривень застави. Раніше прокуратура просила суд призначити заставу у сумі 3 млн.гривень.

У понеділок, 26 червня, за Ігоря Гужву, арештованого напередодні за рішенням суду, внесена його заступницею Світланою Крюковою застава у розмірі 544 тис. грн.

27 червня головний редактор «Страни.ua» Ігор Гужва, за якого у понеділок, 26 червня, було внесено півмільйонну заставу, вийшов із Лук’янівського СІЗО.

На фото - Дмитро Лінько

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1478
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду