«Інтер» наголошує на незаконному відключенні каналу від мережі «Тріолана» та подає на провайдера до суду

«Інтер» наголошує на незаконному відключенні каналу від мережі «Тріолана» та подає на провайдера до суду

27 Червня 2017
2573
27 Червня 2017
12:40

«Інтер» наголошує на незаконному відключенні каналу від мережі «Тріолана» та подає на провайдера до суду

2573
«Інтер» повідомляє, що провайдер «Тріолан» відключив телеканал від своєї кабельної мережі всупереч чинному договору та звертається до суду з позовною заявою про стягнення з провайдера заборгованості за кілька місяців ретрансляції каналів Inter Media Group
«Інтер» наголошує на незаконному відключенні каналу від мережі «Тріолана» та подає на провайдера до суду
«Інтер» наголошує на незаконному відключенні каналу від мережі «Тріолана» та подає на провайдера до суду

Про це повідомляє прес-служба каналу.

Зазначено, що договір про ретрансляцію телеканалу «Інтер» та інших телеканалів InterMedia Group в мережі кабельного оператора «Тріолан» був укладений в грудні 2016 року з терміном дії до 31 грудня 2017 року і на сьогоднішній день він є чинним.

Також повідомляється, що кабельний провайдер «Тріолан» протягом декількох місяців  не оплачує ретрансляцію телеканалів Inter Media Group.

«Незважаючи на невиконання зобов'язань з оплати з боку "Тріолан", ми продовжуємо виконувати всі свої зобов'язання за даним договором, в тому числі забезпечуємо доступ до якісного сигналу телеканалу "Інтер", оскільки вважаємо, що інтереси глядачів є пріоритетними», – йдеться в повідомленні прес-служби.

«Інтер» повідомляє, що звертається до суду з позовною заявою про стягнення заборгованості за кілька місяців за чинним договором, не припиняючи при цьому забезпечувати доступ до сигналу та зазначає, що «будь-які проблеми з прийомом сигналу телеканалу "Інтер" в мережі "Тріолан" залежать виключно від виконання своїх зобов'язань цим кабельним провайдером».

«Інтер» рекомендує своїм глядачам звертатися до кабельного провавйдера «Тріолан» з вимогою забезпечити доступ до сигналу всіх телеканалів Inter Media Group.

«У разі подальшого порушення прав телеглядачів, Inter Media Group рекомендує укладати абонентські договори з іншими провайдерами кабельного телебачення або налаштовувати телевізор на прийом сигналу телеканалу "Інтер" в аналоговому, цифровому ефірі або на супутнику», – йдеться в заяві «Інтера».

Як писав «Детектор медіа», провайдер «Тріолан» тимчасово припинив показувати в своїй мережі телеканал «Інтер». Він пояснює це тим, що договір між ним і «Інтером» втратив силу. 

 

Нагадаємо, 1 січня 2017 року набув чинності закон про зміну складу універсальної програмної послуги (УПП). Згідно з ним, до складу УПП увійшли телерадіопрограми ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (нині в процесі створення), парламентського телеканалу «Рада», а також місцеві та регіональні ефірні аналогові й цифрові телеканали, що мовлять у межах не більш як однієї області та не здійснюють ретрансляції програм інших мовників і не володіють іншими ліцензіями на ефірне мовлення в інших областях. Натомість загальнонаціональні комерційні телеканали вилучені зі складу УПП та перейшли до договірних відносин з провайдерами.

У грудні 2016 року медіагрупи називали таку вартість свого контенту для мереж платного ТБ на 2017 рік: «1+1 медіа» і StarLightMedia – по 75 коп. з абонента за пакет усіх каналів групи (по 6 каналів у кожної); «Медіа Група Україна» – 45 коп. з абонента за пакет усіх каналів групи (3 канали); Inter Media Group – 3 грн з абонента за пакет усіх каналів групи (9 каналів), 5 канал – 0,1 грн. з абонента. Також у медіагруп були певні умови щодо ретрансляції їхніх каналів: продаж усіх каналів одним пакетом, а не поштучно, обов’язкове потрапляння в соціальний пакет тощо.

11 січня провайдер кабельного телебачення «Ланет» вимкнув телеканали Inter Media Group зі своїх мереж у Києві, Івано-Франківську та Калуші. Але за кілька місяців їх повернув.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2573
Читайте також
27.06.2017 01:43
«Детектор медіа»
4 101
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду