Лукаш не сумнівається, що за Гужву внесуть заставу, і він вийде на волю

Лукаш не сумнівається, що за Гужву внесуть заставу, і він вийде на волю

24 Червня 2017
1578
24 Червня 2017
16:01

Лукаш не сумнівається, що за Гужву внесуть заставу, і він вийде на волю

1578
Олена Лукаш, адвокатка затриманого за підозрою в отриманні хабара головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви розраховує, що її підзахисного суд відпустить під заставу, і в понеділок, 26 червня, він вийде на волю.
Лукаш не сумнівається, що за Гужву внесуть заставу, і він вийде на волю
Лукаш не сумнівається, що за Гужву внесуть заставу, і він вийде на волю

Про це вона заявила журналістам 24 червня перед початком судового засідання,  повідомляє «Укрінформ».

«Безумовно, я думаю, що буде застава, і я думаю, що в понеділок Ігор вже буде на волі, а вже в найближчому часі справа розвалиться», - сказала Олена Лукаш.

Нагадаємо, 24 червня Шевченківський районний суд Києва розгляне клопотання про обрання запобіжного заходу  головному редактору видання «Страна.ua» Ігорю Гужві, підозрюваному в отриманні хабара. 

Напередодні головному редактору інтернет-видання «Страна.ua» Ігорю Гужві було вручено повідомлення про підозру у вимаганні грошей (ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України), а в нього вдома відбувся обшук.

Шевченківський райсуд Києва обрав затриманому разом з керівником інтернет-видання «Страна.ua Ігорем Гужвою, підозрюваного в отриманні хабара, посереднику запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 

Раніше представник пропокуратури Надія Максимець заявила, що посередник, затриманий у справі головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви, пішов на співпрацю зі слідством і дає викривальні покази щодо обставин кримінального провадження. Водночас  прокуратура просить суд для Ігоря Гужви запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у понад 3 млн. гривень.

Як повідомляв «Детектор медіа», увечері 22 червня в редакції інтернет-видання «Страна.ua» відбувся обшук із затриманням головного редактора видання Ігоря Гужви. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Ігоря Гужву затримано за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів в одного з політиків.

Ігор Гужва заявив, що правоохоронці надали постанову суду про обшук у справі про нібито вимагання грошей у народного депутата Дмитра Лінька з фракції Радикальної партії. «Пару місяців тому до нас приходили люди від Лінька. Пропонували 20 тис. доларів, щоб ми зняли один матеріал. Ми відмовилися. От відтоді нам і намагаються шити кримінальну справу», - сказав він.

Близько 4-ї ранку 23 червня головного редактора «Страна.ua» Ігоря Гужву правоохоронці доправили до Головного управління МВС України в Києві. Адвокати повідомляють, що Гужву хочуть затримати за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу (затримання на місці злочину або після вчинення злочину) та планують допитати в якості підозрюваного і відправити в ізолятор тимчасового утримання.

Сам Ігор Гужва заявив, що обшук у редакції «Страни.ua» та його затримання – «спланована провокація».

Як повідомили в Генпрокуратурі, Гужву затримано 22 червня після передачі грошових коштів у розмірі $10 тис. за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Його затримали слідчі Головного управління Національної поліції в місті Києві за процесуального керівництва прокуратури міста Києва.

Тим часом заступниця головного редактора інтернет-видання «Страна.ua» Світлана Крюкова повідомила, що кілька закордонних інвесторів цікавляться придбанням видання. Раніше, в лютому 2016 року, Ігор Гужва повідомляв, що запускав проект «Страна.ua» за власні кошти та не розкривав імен інвесторів.

Нагадаємо, що також Ігор Гужва є обвинуваченим у кримінальній справі про ухилення від сплати податків на суму 17,8 млн грн ТОВ «Вісті мас-медіа» (компанія – колишній засновник і видавець газети «Вести», яку очолював Ігор Гужва). Справа розглядається в суді.

Народний депутат з фракції Радикальної партії Дмитро Лінько повідомив, що редакція «Страна.ua» шантажувала його та вимагала гроші.

Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради України Вікторія Сюмар заявила, що у справі головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви йдеться зовсім про інші статті, аніж перешкоджання журналістській діяльності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1578
Читайте також
23.06.2017 17:23
Олександр Михельсон
для «Детектора медіа»
3 950
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду