Ігорю Гужві вручено підозру, у нього вдома відбувається обшук

Ігорю Гужві вручено підозру, у нього вдома відбувається обшук

23 Червня 2017
1450
23 Червня 2017
20:49

Ігорю Гужві вручено підозру, у нього вдома відбувається обшук

1450
Головному редактору інтернет-видання «Страна.ua» Ігорю Гужві вручено повідомлення про підозру у вимаганні грошей (ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України), а в нього вдома відбувається обшук.
Ігорю Гужві вручено підозру, у нього вдома відбувається обшук
Ігорю Гужві вручено підозру, у нього вдома відбувається обшук

Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

За інкримінованою Ігорю Гужву статтею ККУ йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Ігор Гужва продемонстрував повідомлення про підозру у відеозверненні, яке опублікувала його адвоката Олена Лукаш. «Щойно мені дали ознайомитися з повідомленням про підозру в будівлі Головного управління Нацполіції в Києві», - повідомив він.

За його словами, в документі сказано, що він погрожував народному депутату Дмитрові Ліньку публікацією компромату та вимагав гроші.

Ігор Гужва заявляє, що це «абсолютна фальсифікація та брехня». «Я підкреслюю, що ніколи в житті не спілкувався з Ліньком і ніколи не зустрічався з його помічниками, які тут згадуються. Єдиний раз, коли мова зайшла про Лінька, – це була пропозиція Антона Філіпковського до мене зняти за гроші матеріал про Лінька за 20 тис. доларів, від якої я відмовився, в чому кожен може переконатися, бо матеріал досі висить на сайті – це матеріал про конфлікт людей Лінька та Ківи», - сказав головред «Страни.ua».

Заступниця головного редактора «Страни.ua» Світлана Крюкова оприлюднила фотографії з помешкання Ігоря Гужви, де наразі відбувається обшук.

Нагадаємо, увечері 22 червня в редакції інтернет-видання «Страна.ua» відбувся обшук із затриманням головного редактора видання Ігоря Гужви. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Ігоря Гужву затримано за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів в одного з політиків.

Ігор Гужва заявив, що правоохоронці надали постанову суду про обшук у справі про нібито вимагання грошей у народного депутата Дмитра Лінька з фракції Радикальної партії. «Пару місяців тому до нас приходили люди від Лінька. Пропонували 20 тис. доларів, щоб ми зняли один матеріал. Ми відмовилися. От відтоді нам і намагаються шити кримінальну справу», - сказав він.

Близько 4-ї ранку 23 червня головного редактора «Страна.ua» Ігоря Гужву правоохоронці доправили до Головного управління МВС України в Києві. Адвокати повідомляють, що Гужву хочуть затримати за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу (затримання на місці злочину або після вчинення злочину) та планують допитати в якості підозрюваного і відправити в ізолятор тимчасового утримання.

Сам Ігор Гужва заявив, що обшук у редакції «Страни.ua» та його затримання – «спланована провокація».

Як повідомили в Генпрокуратурі, Ігоря Гужву затримали після передачі грошових коштів у розмірі $10 тис. за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Під час проведеного в приміщенні редакції невідкладного обшуку гроші були виявлені в портфелі Ігоря Гужви.

Народний депутат з фракції Радикальної партії Дмитро Лінько заявив, що редакція «Страна.ua» шантажувала його та вимагала гроші.

Пообіді 23 червня адвокат Ігоря Гужви Олена Лукаш повідомила, що її підзахисного відправили до ізолятора тимчасового утримання.

Увечері 23 червня речниця генпрокурора Лариса Сарган опублікувала оперативне відео по справі про можливе вимагання хабара головним редактором інтернет-видання «Страна.ua» Ігорем Гужвою.

Тим часом заступниця головного редактора інтернет-видання «Страна.ua» Світлана Крюкова повідомила, що кілька закордонних інвесторів цікавляться придбанням видання. Раніше, в лютому 2016 року, Ігор Гужва повідомляв, що запускав проект «Страна.ua» за власні кошти та не розкривав імен інвесторів.

Нагадаємо, що також Ігор Гужва є обвинуваченим у кримінальній справі про ухилення від сплати податків на суму 17,8 млн грн ТОВ «Вісті мас-медіа» (компанія – колишній засновник і видавець газети «Вести», яку очолював Ігор Гужва). Справа розглядається в суді.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1450
Читайте також
23.06.2017 17:23
Олександр Михельсон
для «Детектора медіа»
3 952
23.06.2017 14:22
Юрій Луканов
«Детектор медіа»
1 399
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду