У КМДА по-новому контролюватимуть опрацювання інформзапитів

20 Червня 2017
1178
20 Червня 2017
16:57

У КМДА по-новому контролюватимуть опрацювання інформзапитів

1178
У Київській місцевій держадміністрації (КМДА) запровадили нову систему контролю опрацювання запитів і моніторингу якості відповідей на них.
У КМДА по-новому контролюватимуть опрацювання інформзапитів

Про це під час прес-брифінгу розповіла начальник управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації апарату КМДА Катерина Баранова, йдеться на сайті адміністрації.

«У 2016 році до Київської міської державної адміністрації надійшло 5147 запитів на доступ до публічної інформації. 99,3% цих запитів було задоволено. Цього року, станом на 19 червня, ми вже отримали 2136 запитів і близько 4% зараз на виконанні різних структурних підрозділів. Проте, ми плануємо збільшити показники виконання цього року завдяки новій системі контролю. Так, щотижнево працівники відділу забезпечення доступу до публічної інформації здійснюють моніторинг роботи структурних підрозділів із запитами, стан виконання, а також якість надання відповідей. У разі, якщо відповідь на запит є неповною, або ж структурний підрозділ всупереч законодавству взагалі не надає інформацію, відділ забезпечення доступу до публічної інформації направляє виконавцям зауваження та рекомендації щодо того чи іншого запиту», – розповіла пані Баранова.

Вона також додала, що загальний звіт щодо надходження запитів на публічну інформацію щомісяця оприлюднюється на офіційному веб-порталі, а статистика відпрацювання запитів і врахування зауважень подається керівництву КМДА.

Начальник відділу забезпечення доступу до публічної інформації Олександра Щербина розповіла, що спираючись на результати моніторингу якості роботи із запитами відділ наразі працює над спеціальною навчальною програмою для працівників структурних підрозділів КМДА, які відповідальні за реалізацію ЗУ «Про доступ до публічної інформації». До програми тренінгу, який запланований на осінь, увійдуть кейси з вирішення тих проблем організації доступу до інформації, які найчастіше виникають під час роботи із запитами.

Нагадаємо, на початку березня уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що найбільша кількість інформаційних запитів до органів влади стосується питань фінансового характеру.

Зазначимо, 4 лютого 2016 року Верховна Рада ухвалила зміни до Кримінального кодексу, якими посилила відповідальність за перешкоджання діяльності журналістів. Тоді ВР внесла зміни до 171 статті ККУ, додавши до статті те, що незаконна відмова у доступі журналіста до інформації може бути покарана  штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Фото: День

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1178
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду