В ОРДО вважають, що Україна не має технічних можливостей для глушіння їх мовлення

В ОРДО вважають, що Україна не має технічних можливостей для глушіння їх мовлення

20 Червня 2017
1583
20 Червня 2017
15:13

В ОРДО вважають, що Україна не має технічних можливостей для глушіння їх мовлення

1583
У самопроголошеній «ДНР» вважають, що Україна не має можливості блокувати мовлення їх телеканалів на підконтрольних Україні територіях
В ОРДО вважають, що Україна не має технічних можливостей для глушіння їх мовлення
В ОРДО вважають, що Україна не має технічних можливостей для глушіння їх мовлення

Про це йдеться на сайті «Новости Донбасса» з посиланням на сепаратистські ЗМІ.

 «Україна всіма силами прагне заблокувати наші сигнали, але для цього у них, мабуть, не вистачає ні технічних потужностей, ні матеріальних засобів. Черговими доказами того є публічні заяви окремих політиків про невдалі спроби установок "глушника" на телевежі в Слов'янську і Авдіївці», – сказав так званий міністр зв'язку «ДНР» Віктор Яценко та звинуватив Україну в посяганні «на свободу слова і свободу вибору людей» і жорстокої цензури.

Він додав, що члени угруповання і далі будуть розширювати зону мовлення на підконтрольні Україні території.

Нагадаємо, на початку березня міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що для його відомства ключовим питанням є глушіння сигналу сепаратистських ЗМІ з тимчасово непідконтрольних територій Донбасу, так само як і відновлення українського мовлення.

15 червня на виїзному засіданні Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики у Краматорську Донецької області було прийнято рішення всіляко сприяти глушінню ворожого телерадіосигналу на підконтрольні Україні території. 

Як писав «Детектор медіа», будівництво нової щогли в Покровську висотою 200 метрів замість існуючої в 69 метрів, а також придбання та встановлення нових цифрових передавачів стандарту DVB-T2 вздовж «лінії розмежування» на Донеччині було погоджено під час робочої наради в Донецькій облдержадміністрації на початку червня. Міський голова міста Покровська (Донецька область) Руслан Требушкін запевнив, що земельна ділянка для будівництва нової 200 метрової телевежі буде виділена найближчим часом.

Крім того, у Новоайдарському районі Луганської області розпочалося будівництво 134-метрової телевежі, на якій будуть встановлені аналогові та цифрові передавачі Луганського обласного телеканалу філії ПАТ НСТУ «ЛОТ», радіо «Пульс», можливо, «UA:Першого» та інших каналів.

Фото: Інформатор

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1583
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Михалыч
2473 дн. тому
Увы, как не прискорбно, но этот га**он, так званий міністр зв'язку «ДНР» Віктор Яценко прав
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду