Юрій Стець назвав день, коли його можуть відпустити з посади

Юрій Стець назвав день, коли його можуть відпустити з посади

19 Червня 2017
1341
19 Червня 2017
15:40

Юрій Стець назвав день, коли його можуть відпустити з посади

1341
Глава МІП розповів журналістам, кого бачить своїм наступником, а також – чим займатиметься найближчим часом
Юрій Стець назвав день, коли його можуть відпустити з посади
Юрій Стець назвав день, коли його можуть відпустити з посади

Міністр інформаційної політики Юрій Стець висловив сподівання, що у четвер, 22 червня, Верховна Рада України проголосує за його відставку з посади глави Мінінформполітики.

Про це він повідомив 19 червня на прес-конференції керівників МІП на тему «Звіт та перспективи розвитку інформаційної політики України».

Юрій Стець закликав журналістів не шукати конспірологічних версій його відставки, наголосивши, що це рішення - не політичне, і єдина причина написання ним заяви – стан його здоров’я.

«У мене прекрасні стосунки з президентом, прем’єром і головою ВР, - підкреслив пан Стець. – Суперечки були, але все вирішувалося». Він також заявив, що з моменту подання заяви з Президентом України не зустрічався.  

Своєю наступницею глава МІП бачить Еміне Джапарову, яка тимчасово очолювала відомство під час його хвороби. «Я переконаний, що це людина, яка ніколи не принесе цензуру в Україну», - сказав пан Стець.

На питання, чим він займатиметься після відставки, пан Стець відповів, що в найближчі три-шість місяців – винятково відновленням здоров’я. За словами міністра, його заява про відставку була, крім іншого, подарунком до дня народження дружини, яка, мовляв, не раз говорила йому, що їй потрібен живий і здоровий чоловік і батько її дітей.   

Як повідомляв «Детектор медіа», 31 травня міністр інформаційної політики України Юрій Стець написав заяву про відставку з посади. Функції виконуючого обов'язки міністра під час його перебування в лікарні покладалися на його першу заступницю Еміне Джапарову.

За словами джерела в Адміністрації Президента, на посаду очільника МІП розглядалися три кандидатури. 112.ua повідомляв, що йдеться, можливо, про нинішнього заступника міністра інформполітики Дмитра Золотухіна, голову Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Миколу Княжицького і радника глави МВС Зоряна Шкіряка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1341
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду