Розвідка Канади заявляє про кібервтручання у вибори

Розвідка Канади заявляє про кібервтручання у вибори

18 Червня 2017
1282
18 Червня 2017
12:02

Розвідка Канади заявляє про кібервтручання у вибори

1282
Під час федеральних виборів у Канаді в 2015-му році на демократичні процеси у країні здійснювався сторонній кібернетичний вплив.
Розвідка Канади заявляє про кібервтручання у вибори
Розвідка Канади заявляє про кібервтручання у вибори

Про це йдеться у звіті Центру з безпеки комунікацій (канадської спецслужби, відповідальної за радіоелектронну розвідку) під назвою «Кіберзагрози демократичному процесу в Канаді», повідомляє «Укрінформ».

«Під час федеральних виборів 2015-го року демократичні процеси в Канаді стали мішенню шкідливих кібернетичних дій низької складності. З великою часткою вірогідності можна стверджувати, що зловмисниками були хактивісти та кіберзлочинці», - йдеться у звіті.

При цьому автори звіту наголошують, що шкідливих дій з боку державних гравців виявлено не було. «Наразі ми не виявили використання державами кіберможливостей з метою впливу на демократичні процеси в Канаді під час виборів», - стверджують у розвідці.

Нагадаємо, Президент США Дональд Трамп уперше визнав, що він є фігурантом федерального розслідування в рамках справи про втручання Росії в американські вибори в 2016 році.

6 січня була опублікована доповідь спецслужб США про російське втручання у вибори американського президента. Як наголошується в документі, підконтрольні Кремлю ЗМІ і мережа так званих «тролів» в інтернеті сприяли російській кампанії щодо впливу на вибори президента США. У доповіді підкреслюється, що дії Москви були спрямовані на допомогу обраному президенту США Дональду Трампу і дискредитацію його суперника від Демократичної партії Гілларі Клінтон. Значна частина доповіді спецслужб США про російське втручання у вибори американського президента присвячена телеканалу Russia Today і агентству Sputnik.

У Кремлі у відповідь заявили про серйозну втому від звинувачень з боку Вашингтона в причетності РФ до хакерських атак на США.

Майбутній глава апарату Трампа Рейнс Прібес  заявив, що обраний президент США приймає висновки американської розвідки про причетність Росії до кібератак, спрямованих на зрив президентських виборів, і кроки у відповідь на ці дії не виключені.

11 січня обраний президент США Дональд Трамп вперше публічно визнав втручання Росії у процес виборів шляхом хакерського зламу серверів американських установ, але водночас заявив, що це могли зробити й інші країни.

Після цього керівники сенатського комітету з розвідки заявили про початок розслідування, яке повинно визначити, чи дійсно Росія провела кібератаки, щоб вплинути на вибори в США.

В минулому році директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер назвав основною загрозою національній безпеці США кібератаки.

У жовтні 2016 року США офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках. Міністерство внутрішньої безпеки та Управління національної розвідки США оприлюднили спільну заяву, в якій відомства офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках на сервери Демократичної партії країни.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1282
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду