Екс-нардеп вважає, що бойовики «ДНР» не повідомляють інформацію про Стаса Асєєва (Васіна) через кримінальну справу

Екс-нардеп вважає, що бойовики «ДНР» не повідомляють інформацію про Стаса Асєєва (Васіна) через кримінальну справу

14 Червня 2017
1134
14 Червня 2017
19:01

Екс-нардеп вважає, що бойовики «ДНР» не повідомляють інформацію про Стаса Асєєва (Васіна) через кримінальну справу

1134
Колишній народний депутат Єгор Фірсов сказав, що наразі не може публічно повідомляти все, що йому відомо про обставини зникнення в окупованому Донецьку журналіста Станіслава Асєєва (Васіна), через те, що це може зашкодити процесу.
Екс-нардеп вважає, що бойовики «ДНР» не повідомляють інформацію про Стаса Асєєва (Васіна) через кримінальну справу
Екс-нардеп вважає, що бойовики «ДНР» не повідомляють інформацію про Стаса Асєєва (Васіна) через кримінальну справу

Про він сказав, відповідаючи на питання журналіста: «Чому сепаратисти ніяк не реагують на інформацію в українських ЗМІ щодо зникнення Станіслава Асєєва?» в студії «Радіо "Донбас.Реалії"» (проект «Радіо Свобода»).

«Не буду гадати і міркувати на цю тему, єдине, що я можу сказати, напевно, якщо його затримали спецслужби, то будуть намагатися висувати йому якісь звинувачення», - сказав Єгор Фірсов.

Він нагадав, що всіх журналістів, яких до цього затримували на території «ДНР-ЛНР», звинувачували в «шпигунстві», «підриві державності» - як, наприклад, Марію Варфоломеєву, і підставами для таких «звинувачень» служили зібрані в ході професійної журналістської діяльності матеріали.

Екс-депутат припустив, що проти Станіслава Асєєва може бути заведена в «ДНР» якась кримінальна справа.

«Зараз важливо, щоб міжнародні інституції донесли позицію, що це в першу чергу журналіст, який збирав об'єктивну і зважену інформацію для ключових світових ЗМІ таких як "Радіо Свобода"», - сказав Фірсов.

Він нагадав, що Станіслав Асєєв писав в «Дзеркало тижня», «Українську правду», «Український тиждень».

«Дуже важливо, щоб від ООН, ОБСЄ ці позиції пролунали, що абсолютно неприйнятно і абсурдно висувати якісь звинувачення об’єктивному журналісту, який висвітлював події на цій території», - підкреслив екс-нардеп.

Раніше Єгор Фірсов повідомив про підготовку документів на включення журналіста, блогера Станіслава Асєєва (Васіна) на обмін полоненими в рамках Мінського переговорного процесу.

Нагадаємо, першим про зникнення українського журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) повідомив екс-депутат Єгор Фірсов. За його словами, в угрупованні «ДНР» родичам Станіслава Васіна не дають інформації про його місце перебування.

Журналіст не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Донбас.Реалії» з 2 червня. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР», а сторінку у Facebook – зламали.

Згодом пан Фірсов повідомив, що Станіслав Васін останній раз виходив на зв'язок із своєю матір’ю в обід 2-го червня, коли під'їжджав до Донецька. Він повини був приїхати до неї 3-го, але так і не приїхав. За словами екс-депутата, звернення до місцевої міліції та безпосередньо в МГБ нічого не дали. 8 червня поліція відкрила провадження за фактом зникнення журналіста.

9 червня редакторка «Радіо "Донбас.Реалії"» (проект «Радіо Свобода») Тетяна Якубович заявила, що поки не вдалося отримати інформацію про можливе місце перебування українського журналіста.

Перший заступник головного редактора видання «Дзеркало тижня» (DT.UA) Сергій Рахманін повідомив, що Станіслав Васін – це псевдонім журналіста, публіциста, письменника Стаса Асєєва, якого, як повідомляє екс-депутат Єгор Фірсов, захопили у полон бойовики «ДНР». Журналіст підкреслює, що «ми обов'язково мусимо витягнути» Станіслава Асєєва з полону. Пані Якубович підтвердила повідомлення Сергія Рахманіна. Вона також заявила, що Станіслав Асєєв працював на окупованій території виключно як журналіст.

В Службі безпеки України повідомили, що поінформовані про зникнення 2 червня українського журналіста, публіциста Станіслава Асєєва, який жив в Донецьку з моменту окупації та писав для українських ЗМІ, і ведуть його пошуки.

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) занепокоєна зникненням в окупованому Донецьку 27-річного Станіслава Асєєва. Спілка просить представників міжнародних місій, які працюють у Донецьку, допомогти з'ясувати місцезнаходження блогера та якої допомоги він потребує.

На фото - Станіслав Асєєв (Васін)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1134
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду