Росія використовувала соцмережі в період підготовки до вторгнення в Україну – СБУ

Росія використовувала соцмережі в період підготовки до вторгнення в Україну – СБУ

12 Червня 2017
1154
12 Червня 2017
16:03

Росія використовувала соцмережі в період підготовки до вторгнення в Україну – СБУ

1154
Спецслужби Росії активно застосовували інформаційно-психологічні операції проти України через соцмережі «Вконтакте» та «Однокласники» в період підготовки до військового вторгнення
Росія використовувала соцмережі в період підготовки до вторгнення в Україну – СБУ
Росія використовувала соцмережі в період підготовки до вторгнення в Україну – СБУ

Про це під час круглого столу в Києві повідомила заступник начальника департаменту контррозвідувального захисту в сфері інформаційної безпеки СБУ Юлія Лапутіна, пише УНІАН.

«Період підготовки до військового вторгнення супроводжувався активним застосуванням спецслужбами РФ спеціальних інформаційних та інформаційно-психологічних операцій проти України. Зокрема, шляхом створення, адміністрування, штучного нарощування відвідуваності антиукраїнських та проросійських груп в українському сегменті російських соцмереж «ВКонтакте» та «Однокласники», – заявила вона.

За словами пані Лапутіної, «значна частина вказаних груп адмініструвалася з території РФ, також застосовувалися заходи вербування спецслужбами РФ громадян України, які у деяких випадках за грошову винагороду, які перераховувалася через сервіс «Яндекс.Гроші», здійснювали акції на шкоду територіальній цілісності, суверенітету та безпеці України».

За матеріалами Служби безпеки України прокуратурою Автономної Республіки Крим, яка наразі перебуває у Києві, відкрито кримінальне провадження за фактом розв’язування посадовцями РФ, службовими особами державних органів та органів місцевого самоврядування АР Крим гібридної війни проти України.

У СБУ повідомили, що зібрали факти, що свідчать про застосування Росією завчасно спланованої інформаційної війни проти України, яка сприяла вирішенню її військових цілей.

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності.

Фото: "Апостроф"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1154
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду