Україна отримала п’ять мільйонів євро на утвердження гендерної рівності

Україна отримала п’ять мільйонів євро на утвердження гендерної рівності

10 Червня 2017
65099
10 Червня 2017
16:24

Україна отримала п’ять мільйонів євро на утвердження гендерної рівності

65099
Заступниця Генсека ООН, виконавча директорка програми «ООН Жінки» Фумзілє Мламбо-Нгкука та Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні Мартін Хагстром підписали угоду про фінансування проекту «Гендерна рівність в національних реформах та встановленні миру і безпеки в Україні».
Україна отримала п’ять мільйонів євро на утвердження гендерної рівності
Україна отримала п’ять мільйонів євро на утвердження гендерної рівності

Проект передбачає бюджет у п’ять мільйонів євро і розрахований на чотири роки, повідомляє «Урядовий портал».

Фінансування буде спрямовано на забезпечення комплексного національного механізму впровадження гендерної рівності у галузевих реформах через підтримку роботи новоствореного офісу Урядового уповноваженого із питань гендерної політики, а також допомогу у реалізації Національного плану дій «Жінки, мир, безпека».

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час церемонії підписання наголосила, що пріоритетними завданнями цього проекту було визначено моніторинг поточного стану гендерних питань в Україні та динаміки суспільних змін, впровадження пілотного проекту щодо запровадження посади радників в силових відомствах, підвищення інституційної спроможності та покращення координації роботи всіх структур, які мають забезпечувати гендерну рівність.

«Ми розуміємо, що український народ не може самостійно впоратися з таким докорінним реформуванням, яке передбачає зміну суспільної свідомості та руйнування гендерних стереотипів. Але ви не самі на цьому шляху, ми поруч і готові вам допомогти і підтримати вас», - акцентувала Фумзілє Мламбо-Нгкука.

Вона додала, що вважає інвестування у розвиток українського суспільства, яке наразі здійснює уряд Швеції, одним з найбільш сталих та довготермінових, оскільки воно забезпечує якісну зміну рівня життя наступних поколінь.


Мартін Хагстром уточнив, що «коли ми говоримо про гендер, ми не говоримо виключно про жінок, ми говоримо про захист прав всіх громадян України. Наприклад, середня тривалість життя чоловіків в Україні набагато менша, ніж жінок, і це питання також потребує уваги».


Окрім уряду Швеції значну підтримку щодо встановлення гендерного рівноправ’я в Україні здійснює уряд Канади. Як повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, 9 червня за підтримки Канади в Україні була заснована Асоціація жінок-поліцейських та працівниць правопорядку.

«В кожен наш проект ми додаємо елемент запровадження гендерної рівності, оскільки це свідома позиція Канади. Адже 6 червня Христя Фріланд, міністр закордонних справ Канади, оголосила гендерну рівність і феміністичний підхід до міжнародних відносин одним з пріоритетів нашої зовнішньої політики», - підкреслив Посол. 

Сторони також наголосили на тому, що якість життя населення підвищується завдяки покращенню гендерної ситуації. В Україні більшість населення становлять жінки, але фактично в управлінні країною використовується майже виключно потенціал меншості. Потенціал більшості, тобто жінок, не достатньо задіяний. «Тут криються великі можливості для залучення і використання талантів країни для її розвитку», - зазначив Посол Королівства Швеція.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України ввів посаду урядового уповноваженого з питань гендерної політики. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, 7 червня.

На фото - під час підписання угоди

Фото: «Урядовий портал»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
65099
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду