Названі переможці фестивалю «Чілдрен Кінофест-2017»

Названі переможці фестивалю «Чілдрен Кінофест-2017»

5 Червня 2017
1257
5 Червня 2017
17:01

Названі переможці фестивалю «Чілдрен Кінофест-2017»

1257
В Україні завершився 4-й Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест». Гран-прі міжнародного конкурсу за підсумками глядацького голосування отримала стрічка «Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу» режисера Крістофера Н. Роулі з Великої Британії. У національному конкурсі фільмів, знятих дітьми, найкращою стала анімаційна картина «Як завести котеня» 7-річної Поліни Шевченко з Дніпра.
Названі переможці фестивалю «Чілдрен Кінофест-2017»
Названі переможці фестивалю «Чілдрен Кінофест-2017»

Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

На церемонії закриття фестивалю у столичному кінотеатрі «Київська Русь» було оголошено переможців міжнародного конкурсу. Фаворит глядацького журі, картина про юну чародійку Моллі Мун набрала 4,7 бала з 5. Друге місце посів український анімаційний фільм «Микита Кожум’яка» з 4,67 балами. Третє місце дісталося стрічці спільного виробництва Швеції і Данії  «Хлопчик у золотих штанях», яка отримала 4,54 бала. Традиційно, фільм-переможець був визначений шляхом прямого голосування глядачів – на вході до кінотеатру кожен відвідувач отримував бюлетень, за допомогою якого оцінював побачену картину.

На закритті «Чілдрен Кінофесту – 2017» було показано володаря Гран-прі минулого року, пригодницький фільм «Лапа» з Угорщини про собаку-рятувальника.

У цьому році на фестивалі було започатковано національний конкурс фільмів, знятих дітьми від 7 до 14 років. Організатори отримали понад 130 заявок, серед яких вибрали 10 фіналістів. Юних режисерів було запрошено до Києва, де вони особисто представили свої роботи перед спеціальним показом на великому екрані кінотеатру «Київська Русь». Переможця визначило професійне журі у складі режисера анімації Манука Депояна («Микита Кожум’яка»), актриси Катерини Молчанової («Моя бабуся Фанні Каплан») і режисера Романа Бондарчука («Українські шерифи»). На церемонії закриття фестивалю відбулося нагородження - звання найкращого дитячого фільму року отримала робота «Як завести котеня» 7-річної режисерки Поліни Шевченко з Дніпра.

Гостями безкоштовних показів стали близько 40 тисяч юних українців у 21 місті.

У 2018 році «Чілдрен Кінофест» відбудеться з 25 травня по 3 червня.

Нагадаємо, фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» запустив онлайн-платформу кіноосвіти, де зібрані фільми для юної аудиторії, а також методичні матеріали до них. Доступ до фільмів і матеріалів можуть отримати педагоги будь-якого освітнього закладу, активісти, керівники кіноклубів та батьки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1257
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду