Кияни прощаються зі світлої пам’яті Блаженнішим Любомиром Гузаром

Кияни прощаються зі світлої пам’яті Блаженнішим Любомиром Гузаром

4 Червня 2017
1570
4 Червня 2017
12:22

Кияни прощаються зі світлої пам’яті Блаженнішим Любомиром Гузаром

1570
Сьогодні, 4 черня, у Києві відбувається прощання вірян зі світлої пам’яті Блаженнішим Любомиром Гузаром. Поховають Блаженнішого Любомира в крипті Патріаршого собору Української греко-католицької церкви (УГКЦ) 5 червня.
Кияни прощаються зі світлої пам’яті Блаженнішим Любомиром Гузаром
Кияни прощаються зі світлої пам’яті Блаженнішим Любомиром Гузаром

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Увечері 3 червня світлої пам’яті Блаженнішого Любомира Гузара в супроводі глави УГКЦ Блаженнішого Святослава привезли зі Львова до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві, де вірні та всі люди доброї волі зможуть віддати останню шану усопшому.

Від моменту, коли труну встановили посередині храму, усі охочі мають змогу попрощатися з Блаженнішим Любомиром Гузаром – двері собору відчинені цілодобово і біля домовини відбуваються молитовні чування.

Завтра зранку в цьому храмі є три Літургії. Це буде о 7:30, 9:00 і 11:00. Упродовж Літургій підхід до домовини буде обмежуватися, зважаючи на те, що триватиме найважливіша молитва Церкви.

Закінчиться прощання у понеділок, 5 червня, Архиєрейською Літургією та Чином погребіння. До собору приїдуть близько 600 священнослужителів з різних єпархії України та з-за кордону. У молитві братиме участь особистий посланець Святішого Отця Франциска Архиєпископ Циріл Василь, секретар Конгрегації для Східних Церков.

Про порядок богослужінь та чин погребіння детальніше дивіться тут.

Поховають Блаженнішого Любомира в крипті Патріаршого собору 5 червня.

Вчора, 3 червня, у Львові тисячі вірян попрощались з духовним провідником, Архиєпископом-емеритом Української греко-католицької церкви, Почесним громадянином міста Львова Блаженнішим Любомиром Гузаром.

Майже дві доби у Львові тривало прощання із Блаженішим Любомиром Гузаром. Віддати шану Архиєпископу Української греко-католицької церкви до Собору святого Юра приходили тисячі людей, паломників з інших міст та областей України. Приносили квіти і приводили з собою дітей.  У храмі постійно відбувались чування, читали Євангеліє, а сьогодні зі Святоюрської площі транслювали Заупокійну Літургію.

Нагадаємо, багаторічний керівник Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Блаженніший Любомир Гузар помер 31 травня на 85-му році життя.

Блаженніший Любомир Гузар був главою Української греко-католицької церкви у 2005-2011 роках.

Після смерті 14 грудня 2000 року верховного архієпископа Мирослава Іоанна Любачівського Синод Української греко-католицької церкви вибрав 25 січня 2001 року єпископа Любомира Гузара новим предстоятелем.

На наступний день, 26 січня 2001 року, в Соборі св. Юра у Львові відбулася інтронізація нового верховного архієпископа, відразу ж після якої папський нунцій інформував, що Папа Іоанн Павло II, як він повідомив телеграмою, не тільки підтверджує такий вибір Синоду, а й надає новоінтронізованому верховному архієпископу титул кардинала.

У 2002 році верховний архієпископ Любомир освятив наріжний камінь свого Патріаршого собору в Києві.

10 лютого 2011 року Папа Бенедикт XVI прийняв відставку Любомира Гузара з поста верховного архієпископа УГКЦ.

Любомир Гузар вів власну колонку в «Українській правді».

Фото: Департамент інформації УГКЦ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1570
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду