Записи Трампа у Twitter розцінюють як «золоту жилу» у розслідуванні його зв’язків із Кремлем

Записи Трампа у Twitter розцінюють як «золоту жилу» у розслідуванні його зв’язків із Кремлем

3 Червня 2017
1016
3 Червня 2017
10:24

Записи Трампа у Twitter розцінюють як «золоту жилу» у розслідуванні його зв’язків із Кремлем

1016
Твіти президента США Дональд Трампа, яких налічується уже понад 35 тисяч, починаючи з 2009 року, пропонують колекцію цінних доказів для спеціального радника Роберта Мюллера та його команди, які займаються вивченням будь-яких зв'язків і взаємодій між російським урядом та командою Трампа.
Записи Трампа у Twitter розцінюють як «золоту жилу» у розслідуванні його зв’язків із Кремлем
Записи Трампа у Twitter розцінюють як «золоту жилу» у розслідуванні його зв’язків із Кремлем

Про це заявляють американські юристи та «ветерани» колишніх скандалів Білого дому, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Politico.

Так само, як електронні листи та розшифровані розмови в Овальному кабінеті, акаунт @realdonaldtrump  дає слідчим детальну хронологію думок та поглядів Дональда Трампа, в тому числі - ті, де вони можуть відрізнятися від офіційних пояснень. Вони також можуть бути використані для визначення його намірів, що має вирішальне значення в кримінальному розслідуванні.

Згідно з повідомленням, Трамп не є ціллю ФБР чи розслідувань Конгресу, але його твіти можуть бути використані для встановлення правдивості свідчень, даних під присягою, у справі про контакти між командою Трампа та російськими офіційними особами.

«Твіти Трампа зрештою можуть спричинити проблеми для людей навколо Трампа, включаючи його помічників, які надсилали повідомлення, використовуючи акаунт Трампа», - відзначає видання.

«Вони (твіти. - Ред.) - золота жила. Вони допомагають вималювати картину», - сказав Пітер Зейденберг, який працював у спецкоманді у Міністерстві юстиції під час президентства Джорджа Вокера Буша, а зараз є партнером юридичної фірми Arent Fox.

Повідомляється, що адвокати Трампа намагаються перевірити його твіти, оскільки розслідування про зв'язки з РФ набирає обертів – видання Politico пише про «спробу провести інвентаризацію розкутого потоку політичних мудрувань президента».

Раніше спецрадником у розслідуванні втручання Росії у президентські вибори у США став колишній директор ФБР Роберт Мюллер. Одним із завдань Мюллера на посаді спецрадника є вивчення «будь-яких зв'язків і взаємодій між російським урядом і особами, що мають відношення до виборчої кампанії президента США Дональда Трампа».

ЗМІ також повідомляють, що Президент США Дональд Трамп одразу після приходу до влади дав Держдепартаменту доручення розробити пропозиції з метою зняття економічних санкцій з Росії.

Нагадаємо, журналіст Майк Аллен, співзасновник сайтів Politico та Axios, повідомив, що на iPhone президента США Дональда Трампа встановлено лише один додаток - для сервісу мікроблогів Twitter. Про це йому повідомили джерела в Білому домі.

Раніше команда Дональда Трампа намагалася усунути його від ведення акаунта в Twitter.

В ніч з 30 на 31 травня президент США Дональд Трамп опублікував твіт, який закінчив невідомим словом «covfefe». «Незважаючи на постійний негатив преси covfefe», - йдеться у дописі. Як пише The Guardian, жодного пояснення до загадкової публікації не з’явилося. За дві години твіт зібрав 75 тисяч «лайків» та був поширений 61 тисячу разів. Користувачі почали гадати, що ж мав на увазі Дональд Трамп.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1016
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду