Надано перші 112 дозволів на ввезення видавничої продукції з держави-агресора

Надано перші 112 дозволів на ввезення видавничої продукції з держави-агресора

2 Червня 2017
1534
2 Червня 2017
16:00

Надано перші 112 дозволів на ввезення видавничої продукції з держави-агресора

1534
Майже за два місяці з дня набуття чинності постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України» Держкомтелерадіо отримав 232 заяви на видачу дозволів
Надано перші 112 дозволів на ввезення видавничої продукції з держави-агресора
Надано перші 112 дозволів на ввезення видавничої продукції з держави-агресора

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Зазначено, що станом на сьогодні, 2 червня, видано всього 112 заяв і відповідні записи внесено до інформаційно-телекомунікаційної системи органів доходів і зборів та Реєстру видавничої продукції держави-агресора, дозволеної до ввезення та розповсюдження на території України. Ще 77 розглянутих заяв отримали позитивні висновки. Наразі відбувається оформлення дозволів. Решта 43 заяви про видачу дозволів перебувають на стадії розгляду.

«У жодному з перевірених видань не виявлено інформації, що порушує заборони, встановлені статтею 28 Закону України «Про видавничу справу», – йдеться в релізі Держкомтелерадіо.

Повідомляється, що серед видань, які отримали дозволи на ввезення, переважає світова класика російською мовою (Оскар Уайльд, Трумен Капоте, Френсіс Скотт Фіцджеральд, Теодор Драйзер), російська класика (Б. Пастернак, Ф. Достоєвський, В. Набоков) тощо. Також суб’єкти господарювання мають намір ввезти в Україну бестселери Джоджо Мойєс, Патріка Зюскінда, Роберта Гелбрейта, Мюріель Барбері, твори для дітей Астрід Ліндгрен, Льюїса Керролла, Джоани Роулінг, енциклопедії, комікси тощо.

Нагадаємо, 22 травня набула чинності постанова Кабінету Міністрів України  від 05.04.2017 № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України». Відтепер імпортери з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення видавничої продукції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1534
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду