У Криму блокування «ВКонтакте» пояснили купівлею українського трафіку

У Криму блокування «ВКонтакте» пояснили купівлею українського трафіку

1 Червня 2017
1669
1 Червня 2017
11:01

У Криму блокування «ВКонтакте» пояснили купівлею українського трафіку

1669
У Севастополі пояснили блокування російської соціальної мережі купівлею інтернет-трафіку на материковій Україні.
У Криму блокування «ВКонтакте» пояснили купівлею українського трафіку
У Криму блокування «ВКонтакте» пояснили купівлею українського трафіку

Про це повідомляє сайт «Крим.Реалії» з посиланням на російські ЗМІ.

Виконуючий обов'язки керівника підконтрольного Кремлю головного управління інформатизації та зв'язку Севастополя Володимир Георгіу повідомив, що збій у роботі кримського інтернет-провайдера «Телесистеми» стався в середу через надання абонентам трафіку, що закуповується на материковій Україні.

«Частина трафіку йшла через українських провайдерів, тому відбулося блокування, але питання було вирішено впродовж двох-трьох годин, була перепрописана маршрутизація. У провайдера частина трафіку йшла через Росію, частина – через Україну, ті абоненти, які отримували український трафік і зіткнулися з блокуванням. Мабуть, перший маршрут був зайнятий, тому користувачі були перенаправлені іншим маршрутом і отримали ці сповіщення, а зараз примусово прописали, щоб по цьому маршруту трафік не йшов», – сказав він.

Пан Георгіу додав, що з подібною ситуацією «можна зіткнутися в будь-якій країні світу, якщо трафік йде з країни, де заборонено якийсь ресурс». Також він додав, що купівля українського трафіку не є порушенням, і пояснив, що кримська компанія «Телесистеми» до російської анексії Криму входила в українську компанію «Воля», у якої зараз купує частину трафіку.

Нагадаємо, раніше видання «Крим.Реалії» з посиланням на ЗМІ в окупованому Криму повідомило, що 31 травня в Севастополі телекомунікаційна компанія «Воля» заблокувала доступ до російських соціальних мереж «ВКонтакте» і «Одноклассники», а також до сервісів «Яндекс» і Mail.Ru.

На питання «Економічної правди», чи працює провайдер «Воля» на території окупованого Криму, в техпідтримці відповіли: «Ні. Це представник компанії "Воля" – "ТОВ Телесвіт».

У техпідтримці компанії «Волі» заявили, що ТОВ «Телесвіт», яке є дочірнім підприємством компанії «Воля», заблокувало сервіси тимчасово. За словами представника «Волі», послуги найближчим часом будуть працювати.

Згодом компанія «Воля» заявила, що не веде бізнесу в окупованому Криму, і стверджує, що ТОВ «Телесвіт», на яке раніше посилалися як на інтернет-провайдера на півострові, не має стосунку до Криму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1669
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду