30 червня буде обрано директора Українського інституту книги

30 червня буде обрано директора Українського інституту книги

30 Травня 2017
2140
30 Травня 2017
10:41

30 червня буде обрано директора Українського інституту книги

2140
30 червня Міністерство культури проведе конкурсний добір на посаду директора державної установи «Український інститут книги».
30 червня буде обрано директора Українського інституту книги
30 червня буде обрано директора Українського інституту книги

Про це йдеться в оголошенні на сайті Мінкульту.

Український інститут книги – нова державна установа, яка створюється на підставі ухвалених у 2016 році змін до закону «Про державну підтримку книговидавничої справи в Україні». Український інститут книги розпоряджатиметься бюджетними коштами, передбаченими на державну підтримку книговидавничої справи (80 млн грн у 2017 році).

Документи на участь у конкурсі на посаду директора Українського інституту книги приймаються з 12 травня по 26 червня. Перелік документів, а також кваліфікаційні вимоги до претендентів можна переглянути в оголошенні Мінкульту.

Крім оголошення самого конкурсу Мінкульт також оголосив формування конкурсної комісії, яка обиратиме директора Українського інституту книги. Пропозиції приймаються з 12 травня до 5 червня.

Для формування конкурсної комісії Мінкульт приймає пропозиції від громадських об’єднань і господарських об’єднань, статутні документи яких передбачають діяльність у сфері культури та книговидавничій справі, членами яких є авторитетні особистості, а їхня діяльність є активною. Перелік документів, які слід подавати, можна переглянути в оголошенні.

Подані пропозиції Мінкульт розгляне протягом 5-9 червня, а 14 червня в приміщенні Мінкульту буде проведено жеребкування учасників конкурсної комісії.

Нагадаємо, з 2017 року Державний комітет телебачення і радіомовлення перестав розпоряджатися коштами на випуск книжкової продукції за програмою «Українська книга». Із цього року державним замовником на випуск книговидавничої продукції стане нова інституція зі сфери управління Міністерства культури — Український інститут книги, створення якого передбачене ухваленим у 2016 році з ініціативи народного депутата Миколи Княжицького законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи державного управління у книговидавничій сфері».

Тож у держбюджеті-2017 у Міністерства культури з’явилася нова бюджетна програма «Забезпечення діяльності Українського інституту книги, випуск книжкової продукції за програмою "Українська книга"». На неї передбачено 80 млн грн. Для порівняння, минулорічні видатки Держкомтелерадіо за програмою «Українська книга» були майже вдвічі меншими — 41 млн 575,6 тис. грн.

Фото: espreso.tv

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2140
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду