Автори фільму «Вбивство Павла» повинні були поділитися інформацією зі слідством – Аваков

Автори фільму «Вбивство Павла» повинні були поділитися інформацією зі слідством – Аваков

26 Травня 2017
1052
26 Травня 2017
10:40

Автори фільму «Вбивство Павла» повинні були поділитися інформацією зі слідством – Аваков

1052
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що журналісти-розслідувачі, які зняли фільм про вбивство свого колеги Павла Шеремета, повинні були поділитися інформацією зі слідством
Автори фільму «Вбивство Павла» повинні були поділитися інформацією зі слідством – Аваков
Автори фільму «Вбивство Павла» повинні були поділитися інформацією зі слідством – Аваков

Про це він сказав в ефірі програми «Лівий берег із Сонею Кошкіною» 25 травня, пише «Українська правда».

За словами міністра, журналістам, які проводили власне розслідування і виявили додаткові факти, повинні були поділитися цією інформацією зі слідством.

«Слідство розслідує, і в цей час журналісту стає відомий додатковий факт, і журналіст не ділиться цим додатковим фактом зі слідством, а знімає кіно. Я вважаю, що це виглядає трохи дивно», – додав міністр.

Аваков підкреслив, що приховування фактів від слідства є злочином.

Нагадаємо, 10 травня журналісти «Слідства.Інфо» та OCCRP презентували  фільм «Вбивство Павла» про свого колегу Павла Шеремета. У фільмі, зокрема, повідомляється, що Національна поліція не допитувала кількох можливих свідків убивства журналіста Павла Шеремета, які можуть мати стосунок до Служби безпеки України. 

11 травня голова Національної поліції України Сергій Князєв зібрав усю слідчу групу Нацполіції у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. За словами Князєва, Нацполіція приєднала розслідування журналістів до матеріалів справи.

Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що МВС викликає на допит авторів фільму-розслідування «Вбивство Павла» й Ігоря Устименка. 15 травня колишній співробітник СБУ з'явився на допит в Нацполіцію.

Петро Порошенко заявив, що вважає незаконним створення окремого підрозділу в Адміністрації Президента, який буде розслідувати вбивство Павла Шеремета паралельно із Національною поліцією, і закликав журналістів почекати разом результатів розслідування.

Автори фільму-розслідування «Вбивство Павла» Ганна Бабінець та Дмитро Гнап зустрічалися з головою Нацполіції Сергієм Князєвим по справі вбитого журналіста Павла Шеремета.

У Національній поліції України (Нацполіції) відмовились повідомити, чи вилучали співробітники СБУ відеозаписи з камер спостереження по вулиці Франка у справі вбитого журналіста Павла Шеремета, зіславшись на таємницю слідства.

24 травня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що офіційне слідство, яке розслідує вбивсто журналіста Павла Шеремета, не мало того відео з камери спостереження, яке здобули журналісти «Слідства.Інфо».

Фото: скріншот відео "Слідства.Інфо"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1052
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду