РНБО мало б розглянути питання блокування сайтів ОРДЛО – Ірина Геращенко

РНБО мало б розглянути питання блокування сайтів ОРДЛО – Ірина Геращенко

23 Травня 2017
1319
23 Травня 2017
13:17

РНБО мало б розглянути питання блокування сайтів ОРДЛО – Ірина Геращенко

1319
Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко вважає, що РНБО мало б розглянути питання блокування доступу до інформаційних ресурсів бойовиків разом із питанням блокування російських інтернет-ресурсів
РНБО мало б розглянути питання блокування сайтів ОРДЛО – Ірина Геращенко
РНБО мало б розглянути питання блокування сайтів ОРДЛО – Ірина Геращенко

Про це пані Геращенко сказала під час міжнародної конференції у Києві «Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни», повідомляє «Укрінформ».

«А чому сепаратистські сайти вільно працюють в Україні? У нас журналісти на них не посилаються. А там уже українську армію називають не інакше як «карателі». Там же ніяк інакше не називають святі для кожного українця події 2014 року – нашу Революцію Гідності - як "переворотом". Звичайно, є питання до РНБО, чому це питання не було розглянуто під час абсолютно правильної дискусії по російським сайтам», – сказала пані Геращенко.

Вона повідомила, що народні депутати будуть спрямовувати відповідні запити до РНБО та профільних міністерств – «а що ми тут будемо робити, хіба це не розпалювання міжнаціональної ворожнечі, хіба не неповага до територіальної цілісності України?».

Перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова повідомила, що МІП проводить відповідну роботу з відслідковування та моніторингу відповідних інформаційних ресурсів бойовиків. За її словами, рішення з цього приводу має бути прозорим та із залученням громадянського суспільства, експертів у цій сфері.

«Наша логіка була така, що ті напрацювання, які робить робоча група під головуванням заступника міністра інформаційної політики Дмитра Золотухіна, передаються до СБУ. І відповідно очікуємо на рішення судів», – сказала пані Джапарова.

Нагадаємо, 25 лютого Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про Доктрину інформаційної безпеки України» та затвердив Доктрину.

Згідно з Доктриною, одним з пріоритетів державної політики в інформаційній сфері визначено: «законодавче врегулювання механізму виявлення, фіксації, блокування та видалення з інформаційного простору держави, зокрема з українського сегмента мережі Інтернет, інформації, яка загрожує життю, здоров'ю громадян України, пропагує війну, національну та релігійну ворожнечу, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом або порушення територіальної цілісності України, загрожує державному суверенітету, пропагує комуністичний та/або націонал-соціалістичний (нацистський) тоталітарні режими та їхню символіку».

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець роз’яснив «Детектору медіа», яким чином має відбуватися процедура закриття антиукраїнських сайтів та про які саме ресурси йдеться.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1319
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду