У США на 2,5 роки ув’язнили українського хакера

У США на 2,5 роки ув’язнили українського хакера

23 Травня 2017
1142
23 Травня 2017
10:35

У США на 2,5 роки ув’язнили українського хакера

1142
Американський суд визнав винним 29-річного громадянина України Вадима Єрмоловича у злочинній змові щодо викрадення електронних даних, які мають цінність, з метою отримання вигоди, засудивши його до 30 місяців ув'язнення.
У США на 2,5 роки ув’язнили українського хакера
У США на 2,5 роки ув’язнили українського хакера

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на Генеральну прокуратуру штату Нью-Джерсі.

«Український хакер був засуджений до 30 місяців тюремного ув'язнення через його участь у міжнародній схемі зламу трьох новинних бізнес-порталів, викрадаючи ще неопубліковані прес-релізи, що містять непублічну фінансову інформацію, та використовуючи цю інформацію для здійснення операцій, які принесли близько $30 млн незаконного прибутку», – повідомляє генпрокуратура.

Також зазначено, що киянин Єрмолович визнав свою вину раніше. За документами, представленими в суді, громадянин України брав участь у хакерському зламі бізнес-порталів Marketwired L.P., PR Newswire Association LLC (PRN) та Business Wire. Він зізнався, що злам мережі PRN відбувався в період з січня по березень 2013 року. Крім того, Єрмолович визнав, що продавав неопубліковані прес-релізи, вкрадені в мережі Marketwired, та мав доступ до мережі Business Wire.

П'ятьом іншим учасникам змови – двом хакерам і трьом торговцям цінними паперами – також висунуті звинувачення. При цьому зазначається, що серед них троє громадян України – 29-річний Іван Турчинов, 25-річний Олександр Єременко і 34-річний Павло Дубовий. Двоє інших – 52-річний Аркадій Дубовий, і 30-річний Ігор Дубовий, є резидентами американського штату Джорджія, США.

Нагадаємо, у лютому суд в штаті Нью-Джерсі засудив українського хакера Сергія Вовненка до 41 місяця тюремного ув'язнення за крадіжку даних кредитних карт. Чоловік зобов'язаний заплатити штраф у розмірі $83 368 доларів. Вовненко, відомий під псевдонімами «Flycracker» і «Darklife». Визнав себе винним.

Фото: "Настоящее время"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1142
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду