Замість будівництва нової вежі у Каланчаку на Херсонщині буде збільшено висоту двох вже працюючих телевеж

Замість будівництва нової вежі у Каланчаку на Херсонщині буде збільшено висоту двох вже працюючих телевеж

21 Травня 2017
1733
21 Травня 2017
09:20

Замість будівництва нової вежі у Каланчаку на Херсонщині буде збільшено висоту двох вже працюючих телевеж

1733
Для розширення площі покриття українським мовленням в анексованому Росією Криму і покращення прийому сигналу у деяких районах на території Херсонщини вирішено не будувати нову телекомунікаційну вежу в населеному пункті Каланчак (Херсонська область). Замість цього буде збільшено висоту діючих Чаплинської і Чорнгарської телевеж в області.
Замість будівництва нової вежі у Каланчаку на Херсонщині буде збільшено висоту двох вже працюючих телевеж
Замість будівництва нової вежі у Каланчаку на Херсонщині буде збільшено висоту двох вже працюючих телевеж

Про це поінформував член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський під час наради у Херсонській облдержадміністрації, повідомляє «Укрінформ».

«Планували побудувати нову вежу на Каланчаку. Також планували біля Армянська, з нашої сторони, будувати 150-метрову вежу. За нашими підрахунками, на сьогодні поки що з тим частотним ресурсом, який є, а він є надобмежений, найефективніше - це підняти Чаплинську вежу з 92 метрів до 130. І на сьогодні Концерн РРТ ці роботи проводить», - повідомив Сергій Костинський.

Він зазначив, що, за планами Нацради, усі роботи на Чаплинській вежі мають бути завершені на початку 2018 року.

Член Нацради також додав, що у планах - збільшити висоту Чонгарської вежі ще на 50 метрів (із 150 до 200 метрів), завдяки чому збільшиться і площа покриття українським мовленням, у першу чергу – цифровим,  території тимчасово анексованого Криму.

Нагадаємо,  у березні голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв заявив, що для того, щоб охопити українським мовленням всю територію Херсонщини і частину окупованого Криму, в області побудують ще одну телерадіовежу - в Каланчацькому районі.

«Ми знайшли приватного інвестора, який побудував телерадіовежу на Чонгарі й 150-метрову вежу, яка сьогодні дає сигнал до Сімферополя. Зараз уже розраховуємо частоти на другу телерадіовежу - так само з акцентом на окуповану територію. Це в Каланчацькому районі, якраз по іншу сторону», - сказав Гордєєв.

За його словами, за допомогою двох веж буде охоплено українським мовленням Новотроїцький, Генічеський, Каланчацький і Чаплинський райони й значну частину окупованої території Криму. Він також зазначив, що до запуску на Чонгарі першої телерадіовежі одна третина Херсонської області була не забезпечена українським сигналом.

Як повідомляв «Детектор медіа», у червні минулого року голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що завершена робота зі створення «дорожньої карти» щодо захисту інформаційного простору на півдні Херсонської області, у планах якої було будівництво нової телевежі у Чонгарі і встановлення другої вежі у смт Каланчак. У південних районах Херсонщини виникли проблеми із прийомом сигналу українських ЗМІ після захоплення російською стороною в окупованому Криму телевежі у місті Красноперекопську.

17 березня неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду «Чонгар» на Херсонщині, біля адміністративної межі з Кримом, відкрили телекомунікаційну вежу, яка вестиме трансляцію на північні райони окупованого півострова. Міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив, що очікує у 2017 році початку будівництва другої телевежі на межі з Кримом і фінансування програм українського мовлення для окупованого півострова.

На фото - телевежа в Чонгарі

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1733
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду