На Каннському кінофестивалі відкрився український павільйон

На Каннському кінофестивалі відкрився український павільйон

18 Травня 2017
1448
18 Травня 2017
17:17

На Каннському кінофестивалі відкрився український павільйон

1448
17 травня відкрився 70-й Каннський міжнародний кінофестиваль, в межах якого Україна представлена власним павільйоном на професійному майданчику кінофестивалю – кіноринку Marché du Film. Крім того створений у копродукції з Україною фільм «Лагідна» увійшов до числа учасників головного конкурсу фестивалю, а інша створювана у копродукції стрічка «Іній» увійшла до програми «Двотижневик режисерів». Відбудуться покази українських фільмів на кіноринку Marche Du Film.
На Каннському кінофестивалі відкрився український павільйон
На Каннському кінофестивалі відкрився український павільйон

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Фільм режисера Сергія Лозниці «Лагідна» став одним із 18 учасників головного конкурсу 70-го Каннського кінофестивалю. Стрічку створено  у копродукції кінокомпаній України, Франції, Росії, Німеччини, Литви та Нідерландів. Українську сторону у копродукції стрічки представляє кінокомпанія Solar Media Entertainment (продюсер Сергій Лавренюк).

У секції «Двотижневик режисерів», який проводиться в рамках 70-го Каннського міжнародного кінофестивалю, буде представлено воєнну драму «Іній» Шарунаса Бартаса. Стрічка створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Литовського кіноцентру, телеканалу АРТЕ (Франція) та Польського Кіноінституту. Виробниками є кінокомпанії «ІнсайтМедіа/Татофільм» (Україна), Studija Kinema (Литва), КіnоЕlektron (Франція) та Donten & Lacroix Films (Польща). name="_GoBack">

На кіноринку Marché du Film Україна буде представлена власним павільйоном. Організаторами цьогорічного павільйону виступили Державне агентство України з питань кіно, Асоціація кіноіндустрії України, Асоціація продюсерів України, Всеукраїнський благодійний фонд Ігоря Янковського, Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість», Lert Katnovsky Films, Одеський міжнародний кінофестиваль, «Солар Медіа» та Українська Кіноасоціація.

Усі офіційні заходи на стенді пройдуть під загальним слоганом #UkraineIsYourDestination.

Задля популяризації української кіногалузі Держкіно України розповсюджуватиме каталог українських фільмів для міжнародної дистрибуції й участі в міжнародних фестивалях, а також інформаційні матеріали щодо виробничого потенціалу України.

Участь держави у фінансуванні Українського павільйону на цьогорічному Каннському кінофестивалі склала 300 тис. грн. (близько 20% від загального кошторису). Решту витрат взяли на себе співорганізатори павільйону та учасники кіноринку.

«Представництво країни на фестивалі класу «А» – це не тільки велика відповідальність та великі кошти, але й великі можливості. Кіноіндустрія в Україні вже значно змінилася – є велика кількість проектів у копродукції, національне виробництво стає потужнішим, відбуваються позитивні зміни на законодавчому рівні.  Ці зміни важливо донести до міжнародної  спільноти, тому ми вирішили підтримати об’єднаний стенд України в Каннах», - голова Держкіно зазначив Пилип Іллєнко

Іноземні гості та українські кінематографісти матимуть вільний доступ до Українського павільйону, де постійно працюватимуть представники організаторів стенду. Візуальні образи на українському стенді не матимуть прив'язки до жодної з організацій. Розробку дизайну павільйону взяла на себе Українська кіноасоціація.

«Ми хотіли зробити стенд прозорим і не відволікати увагу на окремі меседжі окремих компаній. Для нас здалося важливим представити країну, відкриту для міжнародної співпраці. Тепер, коли в нас є рібейти, Україна стала більш конкурентоспроможною в Європі, а з нашими локаціями та професійними кадрами - багато в чому унікальною для кіновиробництва», - зазначила Вікторія Ярмощук, директорка Української кіноасоціації. 

Нагадаємо, 70-й Каннський кінофестиваль проходить з 17 по 28 травня 2017 року. Його журі цього року очолив іспанський кінорежисер Педро Альмадовар.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1448
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду