Нацрада призначила ще одну перевірку телеканалу «Горизонт-TV»

Нацрада призначила ще одну перевірку телеканалу «Горизонт-TV»

15 Травня 2017
1965
15 Травня 2017
18:43

Нацрада призначила ще одну перевірку телеканалу «Горизонт-TV»

1965
12 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку супутникового телеканалу «Горизонт-TV» (ВМП «Горизонт з міста Первомайського Харківської області) через показ ним документального фільму про ФСБ.
Нацрада призначила ще одну перевірку телеканалу «Горизонт-TV»
Нацрада призначила ще одну перевірку телеканалу «Горизонт-TV»

Під час моніторингу 4 квітня Нацрада зафіксувала, що телеканал «Горизонт-TV» двічі показував документальний фільм «Наркотики. Секрети маніпуляції» про боротьбу співробітників ФСБ Російської Федерації з наркоманією. Нацрада вбачає в цьому порушення абзацу 9 частини 2 статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення», яка забороняє показ телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій тощо, а також частини 1 статті 15-1 закону «Про кінематографію», яка забороняє показ таких фільмів.

На додачу до цього Нацрада виявила, що телеканал «Горизонт-TV» не дотримується своєї програмної концепції, зменшивши частку національного та власного продукту в ефірі. А це є ознакою порушення статей 27-28 закону «Про телебачення і радіомовлення».

Нагадаємо, 16 лютого Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу «Горизонт-TV» через показ ним документального фільму «Олесь Бузина: Жизнь вне времени», в якому Нацрада вбачає ознаки порушення законодавства. Результатів цієї перевірки Нацрада поки не розглядала, але у квітні стало відомо, що Держкіно заборонило демонстрацію цього фільму про Олеся Бузину на території України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1965
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду