Екстрадованого з Білорусі підозрюваного у замаху на Чорновол суд арештував на два місяці

Екстрадованого з Білорусі підозрюваного у замаху на Чорновол суд арештував на два місяці

14 Травня 2017
1314
14 Травня 2017
11:51

Екстрадованого з Білорусі підозрюваного у замаху на Чорновол суд арештував на два місяці

1314
Суд у Києві за клопотанням Генеральної прокуратури України виніс рішення про взяття під варту строком на два місяці чоловіка, якого підозрюють в організації 2013 року замаху на умисне вбивство колишньої активістки, журналістки, нині народної депутатки Тетяни Чорновол. Уродженця Дніпропетровщини у січні поточного року затримали в Білорусі.
Екстрадованого з Білорусі підозрюваного у замаху на Чорновол суд арештував на два місяці
Екстрадованого з Білорусі підозрюваного у замаху на Чорновол суд арештував на два місяці

Про це повідомив Департамент комунікації Національної поліції України.

Оперативники Департаменту карного розшуку намагалися встановлювали місцезнаходження 47-річного уродженця Кам’янського (Дніпропетровська область) з жовтня 2014 року. Правоохоронці стверджують, що в листопаді 2013 року саме цей чоловік шляхом підкупу схилив чотирьох осіб до вчинення навмисного вбивства Тетяни Чорновол.

«Наприкінці грудня 2013 року зловмисники, реалізуючи свій задум, намагалися вчинити умисне вбивство Тетяни Чорновол, видавши його за дорожньо-транспортну пригоду. Наздогнавши автомобіль потерпілої, вони намагалися зіштовхнути його з дороги, а після зупинки авто – нанесли жінці кілька ударів, після чого зникли», - повідомляє Нацполіція.

За цим фактом на початку лютого 2014 року відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчими дії зловмисників були кваліфіковані за ч. 2 ст. 15 (Замах на злочин) та пунктами 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України – як замах на вчинення навмисного вбивства з корисливих мотивів, вичинене на замовлення групою осіб. За вчинення цього злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

У жовтні 2014 року підозрюваного в організації злочину оголосили спочатку в державний, а потім – у міжнародний розшук каналами Інтерполу. Стосовно нього була виставлена так звана «червона картка».

У січні чоловіка затримали у столиці Білорусі Мінську. У травні його було екстрадовано до України.

13 травня один зі районних судів Києва за клопотанням Генеральної прокуратури України виніс ухвалу про взяття чоловіка під варту строком на два місяці. Розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі прокуратури.

Нагадаємо, Тетяна Чорновол була жорстоко побита 25 грудня 2013 року на Бориспільській трасі.

6 квітня 2015 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області випустив на свободу винних у побитті під час Євромайдану журналістки й громадської активістки Тетяни Чорновол - Романа Залюбовського та Сергія Котенка. Суд призначив Сергію Котенку міру покарання 1 рік, 3 місяці та 10 днів, а щодо Романа Залюбовського було застосовано закон про амністію за 2014 рік. Після цього їх звільнили з-під варти у залі суду.

На думку представників фракції «Народний фронт», рішення суду «не витримує жодної критики і свідчить про деградацію судової системи України». «Народний фронт» вимагає від Генеральної прокуратури довести розслідування справи про побиття Тетяни Чорновол до логічно кінця і встановити замовників злочину.

Народна депутатка від «Народного фронту», екс-журналістка і громадська активістка Тетяна Чорновол вважає справедливим мінімальне покарання, яке суд присудив винним у її побитті під час Євромайдану - Роману Залюбовському та Сергію Котенку. За словами пані Чорновол, їхня вина мінімальна, а насправді винними є інші люди.

У жовтні 2014 року активістка Майдану, журналістка Тетяна Чорновол була обрана депутатом Верховної Ради України за списком партії «Народний фронт».

Народна депутатка («Народний фронт»), колишня журналістка Тетяна Чорновол задекларувала за підсумками 2016 року два автомобіля і нову квартиру у Києві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1314
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду