Amnesty International засуджує вирок російському блогеру Соколовському

Amnesty International засуджує вирок російському блогеру Соколовському

11 Травня 2017
1176
11 Травня 2017
19:01

Amnesty International засуджує вирок російському блогеру Соколовському

1176
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International засудила обвинувальний вирок, винесений 11 травня судом Єкатеринбурга російському відеоблогеру Руслану Соколовському у справі про образу почуттів вірян і розпалювання ворожнечі.
Amnesty International засуджує вирок російському блогеру Соколовському
Amnesty International засуджує вирок російському блогеру Соколовському

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

У заяві наголошується, що Руслан Соколовський потрапив у поле зору російських правоохоронних органів після того, як публічно виступив з критикою законодавства, яке передбачає кримінальну відповідальність за образу релігійних почуттів.

В Amnesty International також відзначили, що переслідування за «релігійною» статтею зовсім не свідчить про прагнення російської влади захистити вірян. Як приклад правозахисники наводять недавню заборону діяльності «Свідків Єгови» на території Росії.

11 травня суд російського Єкатеринбурга засудив Руслана Соколовського до трьох з половиною років позбавлення волі умовно, визнавши його винним в образі почуттів вірян, розпалюванні ворожнечі і зберіганні обладнання для ведення прихованого запису.

Справа проти блогера була порушена у вересні 2016 року, після того, як він виклав в інтернеті відеоролик, в якому він грає в PokemonGo в церкві.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав Руслана Соколовського політичним в’язнем.

Нагадаємо, 2 вересня 2016 року у російському місті Єкатеринбург затримано 22-річного блогера Руслана Соколовського.  

Пізніше стало відомо, що відеоблогера Руслана Соколовського, якого 2 вересня російська поліція затримала за гру в PokemonGoі в церкві, Кіровський районний суд Єкатеринбурга заарештував на два місяці.

Приводом стали опубліковані ним на YouTube відеоролики, в одному з яких він грав в Pokemon Go в храмі, а в інших критично висловлювався про Російську православну церкву.

Хлопця звинуватили в образі почуттів віруючих і розпалюванні ворожнечі.

Нагадаємо, відому мобільну гру Pokemon GO в Росії визнали сатанинською загрозою.

На фото - Руслан Соколовський

Фото: Донат Сорокін (ТАСС)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1176
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду