ОБСЄ проведе міжнародну конференцію «Свобода ЗМІ у нестабільних середовищах»

ОБСЄ проведе міжнародну конференцію «Свобода ЗМІ у нестабільних середовищах»

11 Травня 2017
1203
11 Травня 2017
18:01

ОБСЄ проведе міжнародну конференцію «Свобода ЗМІ у нестабільних середовищах»

1203
Офіс Представника з питань свободи ЗМІ ОБСЄ організовує 19-20 червня у Відні (Австрія) міжнародну конференцію «Свобода ЗМІ у нестабільних середовищах». До участі запрошені журналісти, урядовці, наукові кола, представники індустрії та громадянського суспільства.
ОБСЄ проведе міжнародну конференцію «Свобода ЗМІ у нестабільних середовищах»
ОБСЄ проведе міжнародну конференцію «Свобода ЗМІ у нестабільних середовищах»

У заході візьме участь голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, повідомляє прес-служба Нацради.

Конференція організовується в контексті величезної кількості загрозливих викликів і перешкод, що є небезпекою для обмеження свободи медіа та свободи слова в усьому регіоні ОБСЄ, зокрема на теренах, які вражені конфліктами і кризами.

Під час конференції обговорюватимуться питання інформування про конфлікти і війну, безпеку журналістів і безкарності злочинів щодо них, акредитації журналістів і їх доступу до інформації в конфліктних зонах, поширення фейкових новини, дезінформації і пропаганди в ситуації конфлікту, медіа- і цифрової грамотності, саморегуляції медіа тощо.

Міжнародні експерти поділяться своїм досвідом, у тому числі звучатиме і головна промова від пані Кейт Еді - колишньої військової кореспондентки, авторки, відомої, зокрема, як головна новинна кореспондентка BBC.

Учасники зупиняться на актуальних питаннях і найбільш нагальних проблемах щодо свободи ЗМІ в регіоні, а також підготують рекомендації за зразками передового досвіду і практичних інструментів стосовно таких аспектів, як безпека журналістів, дезінформація і пропаганда в конфліктних ситуаціях.

Конференція також дасть можливість ознайомити представників країн-учасниць ОБСЄ із законодавчими і практичними кроками, спрямованими на забезпечення свободи слова та ЗМІ в Україні відповідно до зобов’язань ОБСЄ і міжнародних стандартів.

Робочі мови конференції: англійська й російська.

Основний захід також буде доповнений супутніми тематичними подіями.

Реєстрація учасників триває до 2 червня.

Докладна інформація організаційного характеру й контакти організаторів доступні за посиланням.

Відстежувати події можна у Twitter: #FOMConf2017.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1203
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду