ЗМІ розповсюдили фейк про українських туристів у Криму, посилаючись на дані ФСБ Росії - Держприкордонслужба

ЗМІ розповсюдили фейк про українських туристів у Криму, посилаючись на дані ФСБ Росії - Держприкордонслужба

10 Травня 2017
2792
10 Травня 2017
17:14

ЗМІ розповсюдили фейк про українських туристів у Криму, посилаючись на дані ФСБ Росії - Держприкордонслужба

2792
Російські ЗМІ повідомили про нібито збільшення числа українських туристів з материкової частини до окупованого Росією Криму у перші дні травневих свят, посилаючись на дані прикордонного управління ФСБ Росії. Державна прикордонна служба України заперечує такі дані і стверджує, що пасажиропотік через пропускний пункт «Чонгар» до Криму знизився на 60% у порівняні із травневими святами минулого року.
ЗМІ розповсюдили фейк про українських туристів у Криму, посилаючись на дані ФСБ Росії - Держприкордонслужба
ЗМІ розповсюдили фейк про українських туристів у Криму, посилаючись на дані ФСБ Росії - Держприкордонслужба

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«У перші дні травневих свят Крим відвідали 11 тисяч громадян України. Про це в четвер, 4 травня, повідомили в прес-службі прикордонного управління ФСБ Росії по Республіці Крим. Відзначається, що на травневі свята зафіксовано істотне збільшення транспортного та пасажирського потоків через автомобільні пункти пропуску на півночі півострова», - пише російське онлайн-видання «Лента.ру».

За даними ФСБ, у період із 28 по 1 травня в пункті пропуску «Джанкой» «російсько-український кордон» в цілому перетнуло понад 18 тисяч осіб, із них 11,5 тисячі – громадяни України, які прибули до Криму на відпочинок, і понад три тисячі автомобілів».

Цю ж інформацію, із посиланням на прес-службу прикордонного управління ФСБ Росії, поширили й інші ЗМІ: «РИА-Новости Украина»«Восход.info» та інші.

Водночас речник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян повідомив у Facebook, що статистика свідчить про інше, а саме – про зменшення потоку людей з материкової України через КПВВ «Чонгар» до окупованого Росією українського Криму.

«Російські ЗМІ окупованого Криму активно намагаються створити картинку "вдалого" початку туристичного сезону та заявляють про збільшення на травневі свята пасажиро-транспортного потоку із материкової України. Нібито лише через КПВВ "Чонгар" до Криму прослідувало понад 18,5 тисяч осіб. Але статистика говорить зовсім про інше…

З 29.04 по 03.05 тенденції на збільшення пасажиро-транспортного потоку через контрольний пункт в’їзду – виїзду "Чонгар" не було. До прикладу, якщо протягом 5 робочих днів (із 24.04. по 28.04.) адмінмежу у напрямку окупованого півострова у цьому КПВВ перетнуло 11,7 тисячі осіб та 2,4 тисячі транспортних засобів, то за 5 вихідних днів (із 29.04. по 03.05.) прикордонники до анексованого Криму встановленим порядком оформили 9,7 тисячі осіб та 1,5 тисячі транспортних засобів. У порівнянні з минулорічним періодом травневих свят, пасажиропотік лише через контрольний пункт "Чонгар" у напрямку анексованого півострова в 2017 році знизився на 60% та транспортний – на 62%», – стверджує речний Держприкордонслужби.

За його словами, перед другою частиною травневих свят спостерігалась така ж тенденція.

Нагадаємо, українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) повідомила, що «ЗМІ» ОРЛО поширюють брехню про нібито отруйні речовини на складах ЗСУ в Луганській області.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2792
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ольга
2539 дн. тому
Посмотрела. За полторы недели в Крым въехали около 20 тыс. человек. Так в чём фейк?
Олег
2539 дн. тому
Ольга, на даты внимательно посмотрите, потом математикой занимайтесь
Ольга
2540 дн. тому
А в чём фейк? СМИ сообщили, что в Крым приехали 18 тыс. туристов. Данные Держприкордонслужби: с 22.04 по 28.04 - 11,7 тыс. человек, и с 20.04 по 03.05 - ещё 9.7 тыс. человек. И это только сведения по пункту пропуска "Чонгар". Что-то вы совсем заврались, называя всё подряд фейком. Доверие к Вашему изданию стремится к нулю
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду