Нацрада знову зафіксувала брутальну лексику на СТБ та Новому каналі

Нацрада знову зафіксувала брутальну лексику на СТБ та Новому каналі

10 Травня 2017
2244
10 Травня 2017
13:22

Нацрада знову зафіксувала брутальну лексику на СТБ та Новому каналі

2244
Брутальні висловлювання на СТБ були зафіксовані в анонсах передач «МастерШеф.Діти» і у спецпроекті «Вікон» «Сусіди». На Новому каналі – у анонсах передач «Від пацанки до панянки», оголошенні набору на наступний сезон проекту «Від пацанки до панянки» та «Серця трьох».
Нацрада знову зафіксувала брутальну лексику на СТБ та Новому каналі
Нацрада знову зафіксувала брутальну лексику на СТБ та Новому каналі

Такі результати моніторингу загальнонаціональних телеканалів, проведеного із 24 по 26 квітня 2017 року,  в ефірі ПрАТ «ММЦ–СТБ» і ТОВ «Новий канал», повідомляє Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Анонси зазначених проектів виходили як у ранковий, так і в денний час.

«Зважаючи на те, що показ передач і їх анонсів із використанням брутальної лексики може зашкодити інтелектуальному і духовному розвитку дітей, Національна рада звертає увагу телерадіоорганізацій на необхідність неухильного виконання норм законодавства і нагадує про обов’язок дотримуватися вимог щодо часорозділу при поширенні програм і передач, які можуть завдати шкоди фізичному,  інтелектуальному і духовному розвитку неповнолітніх та юнацтва», – йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначено, Нацрада просить мовників уважніше ставитися до дотримання вимог законодавства щодо суспільної моралі та захисту неповнолітніх.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зафіксувала на телеканалах М1, «1+1», СТБ, Новий канал, 5 канал і НТН приховане і відкрите поширення брутальної лексики та попросила мовників усунути ці порушення, оскільки вони можуть негативно вплинути на дитячу аудиторію.

Як писав «Детектор медіа», 9 березня Нацрада вирішила оштрафувати телеканал СТБ на 1 млн 654 тис. 688 грн (10% ліцензійного збору) за повторне протягом року порушення – показ програм, що можуть завдати шкоди дітям, у не передбачений для цього час.

23 лютого Нацрада за зверненням ГО «Детектор медіа» призначила позапланову перевірку телеканалу «Україна» через показ понівечених тіл у випуску програми «Говорить Україна» 6 лютого.

Фото: molportal

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2244
Читайте також
13.03.2017 10:00
Гала Скляревська
6 488
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду