Пошти Макрона і Клінтон атакували одні і ті ж хакери –  The Guardian

Пошти Макрона і Клінтон атакували одні і ті ж хакери – The Guardian

9 Травня 2017
1240
9 Травня 2017
14:00

Пошти Макрона і Клінтон атакували одні і ті ж хакери – The Guardian

1240
Американська компанія Flashpoint і японська Trend Micro опублікували дані розвідки, які припускають, що хакерська група, відома під назвами Advanced Persistent Threat 28 (APT 28), Fancy Bear і Pawn Storm, яких звинувачують в кібеатаках на Демократичну партію США незадовго до виборів, несе відповідальність за атаку пошти новообраного президента Франції Еммануеля Макрона. Група пов'язана з російською військовою розвідкою (ГРУ)
Пошти Макрона і Клінтон атакували одні і ті ж хакери –  The Guardian
Пошти Макрона і Клінтон атакували одні і ті ж хакери –  The Guardian

Про це пише «Українська правда» з посиланням на The Guardian.

Як повідомляється, незважаючи на високі технічні можливості, які, як вважається, має APT 28, група використовувала простий, але ефективний метод, відомий як фішинг. Спосіб передбачає створення «фейкових» сторінок входу на сайти, де жертви вводять свої імена і паролі.

Віталій Кремез із Flashpoint повідомив, що для зламу серверів Демократичної партії США була використана адреса ("myaccount.google.com-changepasswordmyaccount-idx8jxcn4ufdmncudd.gq"), яка виглядала, як офіційна сторінка Google.

Минулого місяця APT 28 зареєструвала адреси сайтів, що імітують назву руху Макрона «Вперед».

Компанія Trend Micro також стверджує, що група використовувала фальшиві адреси Google і сайту Макрона. Повідомляється також, що ця організація зареєструвала доменні імена Християнсько-демократичного союзу Німеччини.

Нагадаємо, команда Еммануеля Макрона повідомила, що стала жертвою масованої хакерської атаки за кілька годин до офіційного завершення кампанії. Результатом атаки стали злиті в мережу десятки тисяч листів і документів штабу Макрона, при цьому оригінальні документи змішані з фейками. Тоді Національна рада Франції з контролю за президентською кампанією закликала ЗМІ не висвітлювати зміст документів штабу кандидата у президенти Еммануеля Макрона.

У жовтні 2016 року США офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках. Міністерство внутрішньої безпеки та Управління національної розвідки США оприлюднили спільну заяву, в якій відомства офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках на сервери Демократичної партії країни. Згодом повідомлялося, що американські спецслужби встановили посередників, які передали проекту Wikileaks вкрадену електронну переписку представників Демократичної партії США.

Фото: Replyua.net

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1240
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду