В Україні стартував соціально-освітній проект боротьби з інтернет-піратством

В Україні стартував соціально-освітній проект боротьби з інтернет-піратством

26 Квітня 2017
3652
26 Квітня 2017
14:00

В Україні стартував соціально-освітній проект боротьби з інтернет-піратством

3652
25 квітня стартував соціально-освітній проект #Дайшансмрії, покликаний привернути увагу до проблеми порушень авторського права та розвитку піратства у кіно та музичній індустрії, а також ІТ.
В Україні стартував соціально-освітній проект боротьби з інтернет-піратством
В Україні стартував соціально-освітній проект боротьби з інтернет-піратством

Проект було презентовано 25 квітня за участі заступника голови дипломатичної місії США в Україні Джорджа Кента, медійників, урядовців та бізнес-спільноти, повідомив директор Агенції All Service Artistic World Вадим Гребенюк.

Зокрема, в рамках проекту передбачається відкриття доступу до інформаційного веб-ресурсу та сторінки проекту у соціальних мережах з ціллю ознайомлення користувачів з легальними ресурсами, на яких, серед іншого, можна дивитися кіно та слухати музику.

Як повідомляється в релізі, ідея проекту належить українському кінорежисеру Любомирові Левицькому. За його словами, метою проекту є підвищити рівень обізнаності людей, про те, якої шкоди завдають творцям перегляди фільмів на піратських ресурсах в Інтернеті,  унеможливлюючи створення нових фільмів. Він також зазначив, що проблема порушення авторських прав є критичною не лише для кіноіндустрії, а й для інших галузей, зокрема – музичної та ІТ.

Заступник голови дипломатичної місії США в Україні Джордж Кент зауважив: «Захист прав інтелектуальної власності дозволяє тим підприємцям, які здійснюють творчу діяльність, користуватися здобутками від своїх винаходів та творів. А це заохочує їх інвестувати, продовжувати свою діяльність та створювати нові робочі місця».  

Загалом, спікери підкреслили важливість захисту прав інтелектуальної власності та поширення обізнаності про наслідки піратства.

Проект #Дайшансмрії створений завдяки підтримці Посольства США в Україні, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Американської торговельної палати, Американського дому, Асоціації музичної індустрії України та Ініціативи «Чисте небо».

Нагадаємо, 15 листопада Департамент кіберполіції Національної поліції України припинив роботу одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів Fs.to. Наступного дня про припинення роботи заявив онлайн-кінотеатр Ex.ua. Причиною став новий закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», зокрема його частина, що стосується боротьби з піратством.

Як писав «Детектор медіа», Міжнародний альянс інтелектуальної власності (IIPA) звернувся до Торгової палати США з проханням зняти з України преференції безмитного ввезення окремих груп товарів через високий рівень піратства.

Фото: tecnobitt.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3652
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду