25 травня у Львові відбудеться майстер-клас: Звідки беруться фейки і як на них не погоріти?

21 Квітня 2017
727
21 Квітня 2017
13:53

25 травня у Львові відбудеться майстер-клас: Звідки беруться фейки і як на них не погоріти?

727
25 травня о 14:00 у Львові ГО «Детектор медіа» проведе майстер-клас експерта з перевірки інформації.
25 травня у Львові відбудеться майстер-клас: Звідки беруться фейки і як на них не погоріти?

  Спікер: Тарас Назарук – співавтор онлайн посібника з медіа грамотності «МедіаДрайвер», журналіст, який спеціалізується на таких питаннях як фактчекінг, проектування комунікації, цифрова гуманістика. Співавтор проекту Verify.

Подія відбудеться у приміщенні львівської державної комунальної середньої загальноосвітньої школи №3 (м. Львів, Галицький район, вул. С.Бандери, 11). Вхід вільний.

Ми щодня сидимо в Facebook, ВКонтакте чи YouTube. А там де ми, там і фейки.

Інколи ми їх помічаємо, а переважно навіть не здогадуємося про них. Часто це кумедні зображення, а інколи - небезпечні сайти.

Як виявляти фейкові зображення, де шукати перевірені новини та як виглядають фейкові відеоролики  - поговоримо під час майстер-класу 25 травня.

«МедіаДрайвер» — це мультимедійний онлайн-посібник, створений громадською організацією «Детектор медіа», який складається з 16 інтерактивних розділів. Основне завдання посібника – допомогти громадянам правильно використовувати можливості медіа в повсякденному житті та у роботі, критично сприймати медіаконтент, відрізняти фейки та пропаганду. Посібник викладено у вільний доступ за посиланням: mediadriver.online.

Нагадаємо: ГО «Детектор медіа» проведе презентації «МедіаДрайвера» у Львові для освітян, громадськості та журналістів:

25 травня об 11:00 у Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти (м. Львів, вул. Огієнка буд. 18-а);

26 травня о 19:00 в книгарні «Є»  (м. Львів, пр.-т Свободи, 7).

Вхід вільний. З будь яких питань щодо презентацій просимо звертатись до Юлі Зелінської за тел.: (098) 446 61 95 або zelin.tk@gmail.com.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
727
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду