Твори на здобуття премії імені Івана Франка можна подати до кінця квітня - Держкомтелерадіо

Твори на здобуття премії імені Івана Франка можна подати до кінця квітня - Держкомтелерадіо

17 Квітня 2017
1391
17 Квітня 2017
11:58

Твори на здобуття премії імені Івана Франка можна подати до кінця квітня - Держкомтелерадіо

1391
Держкомтелерадіо нагадує, що 1 травня закінчується прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності.
Твори на здобуття премії імені Івана Франка можна подати до кінця квітня - Держкомтелерадіо
Твори на здобуття премії імені Івана Франка можна подати до кінця квітня - Держкомтелерадіо

Про це повідомляє прес-служба комітету.

На конкурс приймаються нові оригінальні публіцистичні твори у галузі інформаційної діяльності, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Твори мають бути опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді  протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, премія присуджується щорічно до дня народження Івана Франка 27 серпня у розмірі 2000 гривень кожна за рахунок коштів, передбачених на цю мету в державному бюджеті, і розподіляється Державним комітетом телебачення і радіомовлення України у чотирьох номінаціях:

-за кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації;

-за кращий твір у телевізійній сфері;

-за кращий твір у радіомовній сфері;

-за кращу наукову роботу в інформаційній сфері.

Відповідно до пункту 4 Положення про премію імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності одна й та сама кандидатура не може одночасно висуватися на здобуття премії з двома та більше творами.

На здобуття премії подаються: клопотання про присудження премії з короткою характеристикою твору та його автора; примірник твору на матеріальному носієві з підтвердженням його оприлюднення; копія паспорта (у разі висунення на здобуття премії колективу - копії паспортів кожного члена колективу).

Адреса для подання творчих робіт: 01001, Київ, вул. Прорізна, 2, Державний комітет телебачення і радіомовлення України з поміткою - на здобуття Премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності.

З Положенням про премію імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо.

Нагадаємо, у серпні минулого року у Держкомтелерадіо було визначено лауреатів премії ім. Івана Франка в галузі інформаційної діяльності 2016 року. У номінації «За кращу публікацію у друкованих ЗМІ» переможцями визнано Володимира Біленка за книгу «Я тілько хаточку в тім раї…» Важкий шлях Тараса Шевченка до мрії, яка не збулася» та колектив авторів газети «Приазовський рабочий»: Катерину Свістун за репортаж «Сердца Переяславщины бъются в такт с мариупольскими», Ігоря Семусева за матеріали рубрики «Маріуполь – це Україна», Олександра Панкова та Аліну Комарову за репортаж з обстріляного російськими терористами селища Сартани.

У номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» перемогу здобула творча група філії Національної телекомпанії України  «Центральна дирекція Канал «Культура» (Тетяна Баришпол, Ігор Приміський, Сергій Байдецький) за документальний фільм «Вставай, Маріє!».

Найкращим твором у радіомовній сфері визнано радіонарис «Маловідомими шляхами Великого Кобзаря» оглядача редакції київської кореспондентської мережі «Українського радіо» Катерини Шевцової.

У номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» перемогла наукова монографія «Україна медійна: на порозі інформаційної революції» авторської групи у складі Олександра Бухтатого, Олександра Радченка та Гліба Головченка.

Лауреатами премії свого часу стали журналісти Андрій Цаплієнко, Андрій Бенкендорф, Костянтин Стогній, Галина Устенко-Гайдай, Світлана Короненко, Олександр Балабко, Сергій Шевченко, режисер Леонід Мужук.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1391
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду