Суд у Криму обмежив редактору видання «Твоя газета» Назімову час для ознайомлення з матеріалами справи

Суд у Криму обмежив редактору видання «Твоя газета» Назімову час для ознайомлення з матеріалами справи

15 Квітня 2017
928
15 Квітня 2017
13:35

Суд у Криму обмежив редактору видання «Твоя газета» Назімову час для ознайомлення з матеріалами справи

928
Підконтрольний Кремлю Алуштинський міський суд у Криму на засіданні 14 квітня обмежив час ознайомлення з матеріалами кримінальної справи редактору алуштинського видання «Твоя газета» Олексію Назімову.
Суд у Криму обмежив редактору видання «Твоя газета» Назімову час для ознайомлення з матеріалами справи
Суд у Криму обмежив редактору видання «Твоя газета» Назімову час для ознайомлення з матеріалами справи

Про це повідомляє адвокат Назімова Олексій Ладін.

 «14.04.2017 року суддя Алуштинського міського суду Ващенко С. С. задовольнила клопотання слідства і обмежила час ознайомлення Олексія Назімова з матеріалами кримінальної справи до 20.04.2017 року, з урахуванням вихідних днів . Чому? Тому що про це клопотав Cлідчий комітет», – написав адвокат у своєму Facebook.

За словами Олексія Ладіна, під час судового засідання було встановлено встановили, що його підзахисний жодного разу не відмовлявся від ознайомлення з матеріалами справи.

«Перебуваючи на ІТТ Назімов знайомився зі справою до 22 години. Слідчий підтвердив, що Назімов переривав ознайомлення тільки на обід і прогулянки. Прокурор, намагаючись обґрунтувати законність клопотання тим, що згідно з графіком Назімов в один із днів знайомився зі справою 50 хвилин. Однак слідчий, на питання захисту, підтвердив, що в той день Олексія Назімова етапували в СІЗО і ознайомлення було перервано не з його вини», - написав захисник.

Однак відсутність провини Олексія Назімова не вплинуло на рішення судді.

«Суд дійшов висновку, що слідчий все правильно обґрунтував. Загалом, все в кращих традиціях Кафки: не важливо що відбувається в дійсності - важливо, що встановила суддя», – підсумував адвокат.

Нагадаємо, затримання Олексія Назімова й алуштинського депутата Павла Степанченка відбулося  у Криму 4 жовтня 2016 року під час передачі грошей, які нібито повинні були служити підкупом за нерозголошення інформації.

Стосовно затриманих порушили кримінальну справу.  Назімова звинувачували за частиною 7 статті 204 Кримінального кодексу Росії (комерційний підкуп, пов'язаний із предметом вимагання предмета підкупу), а Степанченка – за частиною 2 статті 204.1 (посередництво в комерційному підкупі, вчинене групою осіб за попередньою змовою). Згодом справу було перекваліфіковано зі статті 163 Кримінального кодексу Росії (вимагання).

Підконтрольний Кремлю Алуштинський міський суд 3 березня продовжив на місяць термін утримання під вартою Назімову та Павлу Степанченку, якого російське слідство в Криму звинувачує у співучасті. Їх затримання сталося 4 жовтня 2016 року під час передачі грошей, які нібито повинні були служити підкупом за нерозголошення інформації.

31 березня стало відомо, що журналіст оголосив голодування на знак протесту.

3 квітня в Алуштинському міському суді розглядалася справа головного редактора інтернет-видання «Твоя газета» Назімова. Суд задовольнив клопотання російського слідчого і продовжив термін тримання під вартою редактору і депутату. Кримчани пробудуть у СІЗО до 4 травня 2017 року.

4 квітня стало відомо, що за наполяганням громадськості та рекомендаціями адвокатів редактор алуштинського видання «Твоя газета» Олексій Назімов і депутат місцевої міської ради Павло Степанченко, яких тримають у СІЗО, припинили голодування.

На фото – Олексій Назімов

Фото: Антон Наумлюк, «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
928
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду