У Запоріжжі комунальній газеті виділять додаткові кошти з бюджету на висвітлення дій міськради

У Запоріжжі комунальній газеті виділять додаткові кошти з бюджету на висвітлення дій міськради

13 Квітня 2017
1034
13 Квітня 2017
18:20

У Запоріжжі комунальній газеті виділять додаткові кошти з бюджету на висвітлення дій міськради

1034
З бюджету Запоріжжя планують виділити додаткові 150 тисяч гривень на гонорари для журналістів комунальної газети «Запорозька Січ». Проект рішення сесії опублікований 12 квітня на сайті Запорізької міської ради.
У Запоріжжі комунальній газеті виділять додаткові кошти з бюджету на висвітлення дій міськради
У Запоріжжі комунальній газеті виділять додаткові кошти з бюджету на висвітлення дій міськради

Про це повідомляє видання 061.ua.

Необхідність збільшення фінансування видання пояснюється «підвищенням інтенсивності праці» журналістів у висвітленні дії місцевої влади.

«Підвищилася інтенсивність праці кореспондентів та редакторів підприємства по висвітленню інформації про дії міської ради та виконавчого комітету з перших подій. У зв’язку з необхідністю розвитку сайта газети, виникла потреба мотивації працівників до підготовки матеріалів. Для цього з 05.04.2017 року згідно з наказом підприємства № 31 від 05.04.2017 передбачені авторські винагороди у розмірі 5 000,00 грн. в місяць», - йдеться у пояснювальній записці до рішення міськради.

При цьому, в документі йдеться, що прибуток від реклами у газети не підвищився.

«Збільшення надходжень від комерційної реклами за рахунок розробки індивідуальних ділових пропозицій до найбільших рекламодавців в 2017 році не відбулося, у зв`язку з тим, що такі великі партнери як ПАТ "Запоріжсталь" та ДП НАЕК "Енергоатом" відмовилися від укладення договорів про співпрацю з розміщення публікацій через відсутність коштів на такі витрати», - зазначається у документі.

Тому з бюджету пропонують виділити додатково 150 тис. грн. на гонорари для журналістів.

Нагадаємо, попередньо з бюджету міста Запоріжжя на 2017 рік було заплановано витратити на фінансову підтримку комунальної газети «Запорозька Січ» мільйон гривень.

Читайте також на «Детекторі медіа» статтю Наталі Виговської «Медиакорпорация покорности. И при чем тут Ахметов?».

У статті зазначається, що газета «Запорозька Січ» публікує безліч матеріалів про мера Запоріжжя:  «Неважных вопросов в работе запорожского мэра не бывает. Об этом заявил Запорожский городской голова Владимир Буряк в интервью журналистам городских СМИ»; «Владимир Буряк: "Полностью побороть бюрократию не обещаю, но прикрываться бумажками подчиненным тоже не позволю"», «Владимир Буряк недоволен темпами уборки города», «Владимир Буряк поздравил ветеранов с тридцатилетием Запорожской городской организации ветеранов Украины», «Владимир Буряк поручил изыскать средства для повышения зарплат педагогам детских дошкольных учреждений Запорожья», «Владимир Буряк: «Обеспечение безопасности такого стратегического объекта, как запорожский аэропорт — один из главных приоритетов работы власти», «Владимир Буряк: "Главной задачей для всего депутатского корпуса на сессиях должно стать решение глобальных проблем города, а не популистские заявления"». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1034
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду