В окупованому Криму розблокували чотири інтернет-видання

В окупованому Криму розблокували чотири інтернет-видання

10 Квітня 2017
1371
10 Квітня 2017
19:23

В окупованому Криму розблокували чотири інтернет-видання

1371
За даними Центру інформації про права людини, станом на кінець березня 2017 року на території окупованого Росією Криму залишаються заблокованими 10 інтернет-видань.
В окупованому Криму розблокували чотири інтернет-видання
В окупованому Криму розблокували чотири інтернет-видання

Про це йдеться в моніторинговому огляді свободи слова і вираження поглядів в Криму за перший квартал 2017 року, підготовленому Центром інформації про права людини.

У Криму залишаються заблокованими наступні інтернет-видання: «Крим.Реалії», «Центр журналістських розслідувань», Blackseanews.net, «15 минут», QHA, Крим-SOS, «Українська правда», «Громадське радіо», UAinfo, сайт телеканалу СТБ.

Водночас Центр повідомляє, що за даними перевірки наразі розблоковані раніше недоступні сайти «События Крыма», «Обозреватель», «Апостроф» і «Цензор.нет».

Центр також повідомляє, що проти українців, які живуть в Криму, заведено чотири кримінальні справи через висловлювання думок і поглядів.   Їх фігурантами є журналіст Микола Семена, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, член регіонального Меджлісу кримськотатарського народу в Феодосії Сулейман Кадиров і мешканка Сімферополя Наталія Харченко. Всі справи порушені за статтею 280 Кримінального кодексу РФ (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності) і можуть призвести до позбавлення волі строком до 4-5 років.

Нагадаємо, членкиня Меджлісу кримськотатарського народу, директорка інформаційного агентства QHA Гаяна Юксель повідомила, що зараз на материку продовжують свою діяльність 11 кримськотатарських ЗМІ, які «відірвані від кримської аудиторії і від ареалу мовлення». За її словами, кримськотатарські ЗМІ в Криму знаходяться під тотальним контролем окупаційної влади.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1371
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду