«Громадське ТБ. Полтава»  виграло суд у місцевого управління ЖКГ щодо доступу до інформації

«Громадське ТБ. Полтава» виграло суд у місцевого управління ЖКГ щодо доступу до інформації

5 Квітня 2017
1631
5 Квітня 2017
13:00

«Громадське ТБ. Полтава» виграло суд у місцевого управління ЖКГ щодо доступу до інформації

1631
3 квітня у Київському районному суді міста Полтава розглядалася справа за позовом ГО «Полтавське громадське телебачення» до Управління ЖКГ міськвиконкому про визнання протиправними дій, що виявилися у відмові отримання «Полтавським громадським телебаченням» публічної інформації.
«Громадське ТБ. Полтава»  виграло суд у місцевого управління ЖКГ щодо доступу до інформації
«Громадське ТБ. Полтава»  виграло суд у місцевого управління ЖКГ щодо доступу до інформації

Про це повідомляє «Громадське.Полтава».

На засіданні мова йшла про надання загальнодоступної інформації про ремонт вулиці 1100-річчя Полтави за 2016 рік та документів, укладених із компанією «Будгарант-7», що містили інформацію про гарантійні строки на ремонт вулиці, етапи ремонту, акти виконаних робіт тощо.

Як повідомляється, представник управління ЖКГ не з’явився на слухання.

«Замість цього в наданій документації Управління стверджувало, що правові підстави для задоволення вимог, заявлених позивачем у його запитах, відсутні, тож дана діяльність не може бути визнана протиправною», – йдеться на сайті «Громадського.Полтави».

Розглянувши всю надану інформацію по справі, суд постановив частково задовільнити позивні умови ГО «Полтавське громадське телебачення».

«Дії Управління житлово-комунального господарства визнано протиправними, тож тепер воно зобов’язано надати відповідну інформацію щодо ремонту вулиці 1100-річчя Полтави за 2016 рік», – йдеться в повідомленні.

За інформацією Генеральної прокуратури України, у 2016 році до суду з обвинувальним актом направлено 30 кримінальних проваджень та одне – з угодою про примирення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1631
Читайте також
21.04.2017 15:14
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
4 075
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду