Мінінфорполітики контролюватиме розслідування порушення прав журналістів

Мінінфорполітики контролюватиме розслідування порушення прав журналістів

4 Квітня 2017
1067
4 Квітня 2017
19:47

Мінінфорполітики контролюватиме розслідування порушення прав журналістів

1067
У Міністерстві інформаційної політики (МІП) України запрацювала команда із захисту журналістів.
Мінінфорполітики контролюватиме розслідування порушення прав журналістів
Мінінфорполітики контролюватиме розслідування порушення прав журналістів

Про це заявив державний секретар МІП Андрій Біденко під час круглого столу щодо повідомлень про загрози свободі слова та безпеці журналістів, які опубліковані на «Платформі щодо захисту і гарантій безпеки журналістів» Ради Європи, повідомляє «Укрінформ».

«Для нас надзвичайно важлива поява цієї платформи. І в міністерстві була створена команда, яка працює в рамках цих питань. Ми максимум зусиль докладаємо, щоб не тільки писати відповіді, але щоб і контролювати, як рухається розгляд справ», - сказав Артем Біденко.

Він зазначив, що дуже часто немає порозуміння із владою в таких питаннях.

«Дуже часто є питання до влади, не лише в Україні, говорять, що немає дій. Немає порозуміння, як рухатись і що робити. А ця платформа стане гарним інструментом саме вирішення цієї проблеми», - сказав він.

Раніше Національна спілка журналістів України повідомила, що під час зустрічі міністра інформаційної політики Юрія Стеця та в.о. голови НСЖУ Сергія Томіленка, яка відбулася 4 квітня, були погоджені окремі актуальні для журналістів теми, які потребують втручання влади, -  нерозслідуваність підпалів автомобілів та нищення майна журналістів на Дніпропетровщині, перешкоджання реформуванню місцевих газет у Запорізькій області, всі справи порушень прав українських журналістів, які опубліковані на «Платформі щодо захисту і гарантій безпеки журналістів» Ради Європи.

Нагадаємо, у ніч проти 12 лютого головному редактору сайту 5692.com.ua і газети «Город 5692» Сергію Гузю невідомі підпалили автомобіль «Таврія», який перебував у дворі будинку. Поліція Кам’янського почала розслідування підпалу автомобіля місцевого редактора сайту 5692.com.ua і газети «Город 5692» Сергія Гузя.

25 лютого близько 2.00 у дворі будинку № 61 по проспекту Конституції у місті Кам’янському згорів автомобіль Citroën C5, який належить Станіславу Мілославському, правозахиснику, видавцеві, редактору газети «Антимафия».

Вночі 21 лютого у місті Нікополь (Дніпропетровська область) журналісту видання «Город Никополь» Віктору Артеменку біля редакції невідомі сокирою розбили автомобіль Volvo.

Вночі 11 березня у Нікополі (Дніпропетровська область) на автопарковці невідомі підпалили автомобіль Lexus, що належить позаштатному кореспонденту видання «Город Никополь» Руслану Соловйову. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1067
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду