Більшість українців вважають, що держава повинна підтримувати кримськотатарські ЗМІ і культуру

Більшість українців вважають, що держава повинна підтримувати кримськотатарські ЗМІ і культуру

4 Квітня 2017
1469
4 Квітня 2017
17:39

Більшість українців вважають, що держава повинна підтримувати кримськотатарські ЗМІ і культуру

1469
Міністерство інформаційної політики (МІП) України представило аналітичний звіт за результатами опитування «Кримське питання в Україні». За його результатами, 59% українців вважають, що держава має проводити спеціальну політику підтримки кримськотатарської культури та медіа.
Більшість українців вважають, що держава повинна підтримувати кримськотатарські ЗМІ і культуру
Більшість українців вважають, що держава повинна підтримувати кримськотатарські ЗМІ і культуру

Про це йдеться на сайті МІП.

«За даними опитування, проведеного на замовлення МІП, 86% українців хотіли б, аби Крим повернувся до складу України», - повідомила радниця міністра Юлія Каздобіна під час презентації результатів дослідження.

«Це дослідження проводилось у рамках розробки Стратегії інформаційної реінтеграції Криму. МІП зараз працює над цим документом... На мій погляд, вийшли доволі оптимістичні результати - 86% українців сказали, що вони особисто хотіли би, щоб Крим повернувся до складу України. Вони пам'ятають про Крим, вони про нього не забули - 55% опитаних цікавляться питаннями, пов'язаними з окупацією Криму», - зазначила вона.

За словами Юлії Каздобіної, 60% опитаних вважають, що повернення Криму до складу України є можливим. Ще 25% респондентів вагалися з відповіддю або вважають, що це вже скоріше неможливо, а 15% вважають, що повернення Криму є абсолютно неможливим.

Згідно з результатами опитування, 76% населення України переконані, що Крим має належати Україні, 4% респондентів - що Росії, а 12% опитаних вважають, що Крим має бути незалежним.

Старший аналітик дослідницької компанії InMind Сергій Просяник розповів, що за даними опитування, 59% українців вважають, що держава має проводити спеціальну політику підтримки кримськотатарської культури.

«Особливо це стосується кримськотатрського мистецтва, підтримки кримськотатарських ЗМІ, а також видання творів кримськотатарських письменників українською мовою», - пояснив він.

Опитування проводилось у березні дослідницькою компанією InMind на замовлення Міністерства інформаційної політики України в рамках розробки Стратегії інформаційної реінтеграції Криму. Всього було опитано 1000 осіб у 77 населених пунктах. Вибірка є репрезентативною для населення України віком 18 років і більше.

Нагадаємо, голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров заявив, що із відкриттям телекомунікаційної вежі у селищі Чонгар (Херсонська область) отримано можливість говорити із кримчанами, які живуть в окупованому Росією Криму, трьома мовами - кримськотатарською, українською та російською.

Фото: nbuviap.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1469
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
вальцман-тварь
2551 дн. тому
какая нах більшість?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду