Держкіно заборонило показ російського телесеріалу «Понаїхали тут»

Держкіно заборонило показ російського телесеріалу «Понаїхали тут»

3 Квітня 2017
1841
3 Квітня 2017
17:21

Держкіно заборонило показ російського телесеріалу «Понаїхали тут»

1841
Державне агентство України з питань кіно скасувало державну реєстрацію і визнало недійсним прокатне посвідчення, видане на російський телесеріал «Понаїхали тут», який був знятий ще в 2011 році.
Держкіно заборонило показ російського телесеріалу «Понаїхали тут»
Держкіно заборонило показ російського телесеріалу «Понаїхали тут»

Про це йдеться на сайті Держкіно.

Держкіно повідомляє, що рішення прийняте у «зв’язку з численними скаргами» щодо демонстрування в ефірі ТРК «Україна» чотирьохсерійного телесеріалу «Понаїхали тут» (виробництво Росія, 2011) на наявні у  фільмі матеріали, що спрямовані на приниження  нації і неповагу до національних і релігійних  святинь та на підставі висновків Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно.

Відомство прийняло рішення анулювати державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування та скасувати державну реєстрацію телесеріалу «Понаїхали тут» (реж. Ю.Павлов).

Рішення було прийняте на підставі   ст. 15 ЗУ «Про кінематографію» і пункту 12 Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року № 1315.

Нагадаємо, заступник голови Державного агентства з питань кіно Сергій Неретін заявив, що у виробництві серіалу «Забута жінка», який покаже канал «Україна», не порушений закон «Про внесення змін до деяких Законів України відносно захисту інформаційного телерадіопростору України», згідно якого, в ефірі українських телекомпаній не можуть бути показані серіали і фільми, вироблені в Росії пізніше 1 січня 2014 року.

Як повідомила «Детектору медіа» 31 березня прес-служба каналу «Україна», серіал «Забута жінка» - це проект тристороннього спільного виробництва за участю української, польської та російської сторони: ABC Film (Польща), «ЕйБіСіФільм» (Україна), «Енерджі Фільм» (Росія).

На фото - кадр з серіалу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1841
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду