СБУ заборонила в’їзд в Україну відомому російському блогеру

СБУ заборонила в’їзд в Україну відомому російському блогеру

1 Квітня 2017
2154
1 Квітня 2017
10:35

СБУ заборонила в’їзд в Україну відомому російському блогеру

2154
Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну відомому російського дизайнеру й блогеру Артемію Лебедєву, який раніше відвідував окуповані Крим і Донбас.
СБУ заборонила в’їзд в Україну відомому російському блогеру
СБУ заборонила в’їзд в Україну відомому російському блогеру

Про це повідомляє «Апострофа» з посиланням на відповідь Прес-центру СБУ на свій інформаційний запит.

Журналіст Ярослав Жаренов просив СБУ підтвердити або спростувати інформацію про заборону на в’їзд в Україну російського дизайнера Артемія Лебедєва.

«Службою безпеки України в інтересах забезпечення безпеки України прийнято рішення про заборону в'їзду в Україну вказаною Вами в запиті громадянину РФ у зв'язку з вчинення ним діяльності, спрямованої на нанесення шкоди в сфері інформаційної безпеки», - повідомила керівниця Управління взаємодії із ЗМІ та громадськістю Олена Гітлянська.

На рішення СБУ російський дизайнер і блогер відповів у Facebook, використовуючи нецензурну лайку:  «Що я можу сказати з приводу цієї ситуації. Олігархи приходять і йдуть, а моя улюблена Україна коли-небудь позбудеться від поточної ганебної і деструктивної влади. Тим часом нагадаю, що 10% читачів мого блогу - з України. Що стосується мого впливу на безпеку, то він як раніше був, так і зараз нікуди не дінеться. Я і далі буду говорити правду своїм коханим читачам…».

«Апостроф» нагадує, що в 2016 році Артемій Лебедєв побував на непідконтрольних Україні територіях Донбасу. Його дані були внесені в базу сайту «Миротворец». Артемій Лебедєв побував також і в окупованому Криму. У березні в мережі розгорілася дискусія через лекції, які дизайнер і блогер провів в Києві.

«Радіо Свобода» нагадує, що Артемій Лебедєв є також автором логотипу анексованого Криму .

Ілюстрація - логотип анексованого Криму від студії Артемія Лебедєва

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2154
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду