Княжицького перевіряє НАБУ через 12 мільйонів гривень застави Журила

Княжицького перевіряє НАБУ через 12 мільйонів гривень застави Журила

28 Березня 2017
1269
28 Березня 2017
17:29

Княжицького перевіряє НАБУ через 12 мільйонів гривень застави Журила

1269
Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що НАБУ перевіряє законність походження внесеного народним депутатом («Народний фронт»), головою Комітету з питань культури й духовності Миколою Княжицьким застави у 12 млн. грн. за підозрюваного в розкраданні коштів ПАТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГХК) виконуючого обов'язки голови правління Руслана Журила. Микола Княжицький є фактичним власником каналу «Еспресо».
Княжицького перевіряє НАБУ через 12 мільйонів гривень застави Журила
Княжицького перевіряє НАБУ через 12 мільйонів гривень застави Журила

«Ми зараз перевіряємо походження коштів, 12 мільйонів, у народного депутата, який вніс їх за Журила», - сказав Артем Ситник в ефірі кримськотатарського каналу ATR.

Раніше Микола Княжицький підтвердив, що він вніс 12 млн. грн. застави, повідомляє «Українська правда».

«До мене звернулися бійці "Азова" і "Дніпра-1", оскільки він був керівником волонтерського руху в Дніпропетровській області. У мене в декларації були ці кошти, вони до мене звернулися з великим проханням це зробити. Це люди, яким я просто не міг відмовити. Крім того, я був знайомий із Журилом раніше», - сказав він.

НАБУ затримало голову ПАТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» Руслана Журила, який підозрюється у завданні збитків компанії на суму понад 300 млн. грн.

Раніше ЗМІ повідомляли, що за ОГХК стоїть екс-нардеп Микола Мартиненко, а Журило був призначений на посаду за його протекцією. Сам Журило це спростовував.

Нагадаємо, згідно оприлюднених на сайті телеканалу «Еспресо» (ТОВ «Голдберрі») документів, його кінцевими бенефіціарними власниками станом на 31 грудня 2015 року є дружина народного депутата Миколи Княжицького («Народний фронт») Лариса Княжицька та народний депутат Вадим Денисенко (БПП). Останній, відповідно до повідомлення від 25 листопада 2014 року, передав свою частку в управління ТОВ «Юридична компанія «Моріс Груп».

Також із документів можна побачити, що Микола Княжицький є власником істотної участі в ТОВ «Редакція газети «Вечірня газета».

У січні народний депутат («Народний фронт») Микола Княжицький підтвердив інформацію про можливий продаж телеканалу «Еспресо».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1269
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду