Найбільше джинси серед популярних онлайн-ЗМІ – в УНІАНі та «Обозревателе» – ІМІ

Найбільше джинси серед популярних онлайн-ЗМІ – в УНІАНі та «Обозревателе» – ІМІ

27 Березня 2017
10146
27 Березня 2017
14:50

Найбільше джинси серед популярних онлайн-ЗМІ – в УНІАНі та «Обозревателе» – ІМІ

10146
Найбільше матеріалів з ознаками джинси серед популярних онлайн-видань публікують УНІАН та «Обозреватель» – по 23 таких публікації за тиждень, серед газет — «Сегодня» і «Факты и комментарии» – по три дві публікації.
Найбільше джинси серед популярних онлайн-ЗМІ – в УНІАНі та «Обозревателе» – ІМІ
Найбільше джинси серед популярних онлайн-ЗМІ – в УНІАНі та «Обозревателе» – ІМІ

Такими є результати дослідження ІМІ серед десяти популярних онлайн-видань (УНІАН, «Обозреватель», «Цензор.нет», 112.ua, «Страна.ua», LB.ua, «Корреспондент.net», «Українська правда», «Ліга.net», «Укрінформ») та шести друкованих видань («Факты и комментарии», «Сегодня», «Вести», «Дзеркало тижня», «КП в Украине», «Новое время»), який провели у лютому 2017 року, повідомляє ІМІ.

Найбільше замовних матеріалів ІМІ виявив на користь Олега Ляшка та «Народного фронту» (по 12%), «Опозиційного блоку» (11%), Віталія Кличка та КМДА (11%) та партії «Батьківщина» і Юлії Тимошенко (10%). Крім того, джинсували також партії «Відродження» (6%), «УКРОП», «Аграрна партія» (по 4%), «Блок Петра Порошенка» (3%) та Віктор Медведчук (2%).

«Наприклад, Олег Ляшко піарився на тому, що збирається "помочь Мариуполю", ініціював обговорення з Володимиром Гройсманом щодо меморандуму з МВФ тощо. "Народний фронт" публікував свої заяви та вислови своїх нардепів на різні теми, як-от вчинок Гончаренка з Берлінською стіною, заклик парламенту "бути готовим до сценаріїв, які несуть загрозу національній безпеці" тощо. "Опозиційний блок" піарив свої законодавчі ініціативи та зміни в програму партії, як-от ініціатива щодо розмежування повноважень регіонів з Києвом, легалізація видобутку бурштину тощо», – повідомляє ІМІ.

Згідно дослідження ІМІ, онлайн-виданнях співвідношення політичної і комерційної джинси склало 80 на 20%, у друкованих –  72 на 28%.

За тиждень моніторингу ІМІ не було виявлено матеріалів з ознаками замовлення у стрічках новин «Української правди», «Ліга.net» та Укрінформу, а також у виданнях «КП в Украине» та «Новое время».

Моніторинг проводили експерти ІМІ за підтримки програми У-Медіа Інтерньюз Нетворк, з 6 по 12 лютого 2017 року. Моніторингу підлягали десять популярних загальнонаціональних онлайн-видань («Українська правда», «Ліга.net», «Укрінформ», 112.ua, УНІАН, LB.ua, «Цензор.нет», «Страна.ua», «Обозреватель», «Корреспондент.net») та шість загальнонаціональних друкованих видань («Дзеркало тижня», «Новое время», «Факты и комментарии», «Сегодня», «КП в Украине», «Вести»). З розгорнутішою аналітикою, а також методологією моніторингу, можна ознайомитись на сайті ІМІ.

Як повідомляв на початку березня ІМІ, в середньому 5% новин у місцевих ЗМІ Півдня та Сходу України містять ознаки замовлення. Порівняно до передвиборчого періоду восени 2015 року, цей показник знизився втричі (15%).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10146
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду