На Донеччині правоохоронці вдруге врятували від самогубства 13-річну учасницю «групи смерті»

На Донеччині правоохоронці вдруге врятували від самогубства 13-річну учасницю «групи смерті»

27 Березня 2017
1702
27 Березня 2017
09:40

На Донеччині правоохоронці вдруге врятували від самогубства 13-річну учасницю «групи смерті»

1702
26 березня у Бахмуті (Донецька область) місцева поліція за допомогою підлітків врятувала життя 13-річної дівчини, яка є користувачкою так званих «груп смерті» в інтернеті та вже намагалсь піти з життя
На Донеччині правоохоронці вдруге врятували від самогубства 13-річну учасницю «групи смерті»
На Донеччині правоохоронці вдруге врятували від самогубства 13-річну учасницю «групи смерті»

Про це повідомляє Бахмутський відділ поліції Донецької області.

Як виявилося, бахмутська школярка вже перебувала під увагою поліцейських ювенальної превенції і місяць тому співробітники поліції спільно з її матір’ю та викладачами убезпечили дівчину від самогубства, переконавши полишити всі можливі контакти з суїцидальною грою. Поліцейські провели ряд заходів у навчальному закладі, де вчиться дівчина.

Як повідомляється, 26 березня дівчина знову намагалась вчинити самогубство.

«Сьогодні (26 березня – ред.) дівчинка разом зі своєю подругою вирішила погуляти містом та пішла в район річки, де знаходяться недобудови. Вона, не пояснюючі нічого своїй подрузі, сама залізла на дах двоповерхової будівлі та, ставши на краю, вирішила стрибнути і тим самим вкоротити собі віку.На заклики своєї подруги вона не реагувала. Страшну картину побачила компанія випадкових перехожих. Молоді хлопці та дівчата вмовляли дівчинку відмовитись від намірів, що ведуть до непоправного. Двоє хлопців навіть залізли на дах, та зрозумівши, що самі ситуацію вирішити не можуть, зателефонували до поліції, – повідомляє поліція подробиці інциденту. – Побачивши поліцейську автівку, дівчина передумала стрибати».

Дівчина доставлена до відділу поліції. Із нею працюють поліцейські ювенальної превенції. Як зазначено, фахівці з’ясовують причини, які могли змусити школярку повернутися до виконання завдань адміністратора «групи смерті».

За попередньою інформацією, родина дівчинки благополучна.

Як писав «Детектор медіа», Департамент кіберполіції Національної поліції України повідомляв про виявлення у соціальних мережах небезпечних груп, в яких дітей доводять до самогубства.

У 2017-му зросла кількість звернень на дитячу гарячу лінію, в яких батьки розповідали про лячні дописи їхніх дітей у соціальних мережах. Трапляються й випадки, коли дзвонять самі діти, розповідаючи у насмішкуватому стилі, що збираються вчинити самогубство.

На початку року поліція врятувала у Києві двох неповнолітніх дівчат, які отримали завдання у «групі смерті» в соціальній мережі і намагалися покінчити життя самогубством. 18 лютого співробітники поліції і Служби безпеки України в Рівненській області врятували ще двох дівчат, які були учасниками суїцидальних груп в соцмережі.

Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній (Паканич) під час зустрічі з молоддю Бориспільської єпархії повідомив, що молодь повинна усвідомлювати небезпеку спілкування з людьми, які через інтернет-ігри спонукають до вчинків, які можуть привести до суїциду.

На початку березня Кіберполіція провела обшуки у кількох виявлених адміністраторів інтернет-пасток «синій кит» і встановила близько 200 профілів дітей у соціальних мережах, які входили до так званих «груп смерті». Ще двох дітей вдалося врятувати від самогубства

6 березня близько 4:00 на проспекті Олександрівському патрульні поліцейські Харкова врятували від суїциду 13-річну дівчину, яка була учасницею «груп смерті» «ВКонтакте».

Керівник відділу кібербезпеки Департаменту Кіберполіції Дмитро Семенюк дав інтерв’ю MediaSapiens і розповів, що ці групи і квести є лише частиною масштабної проблеми — неготовності населення до використання інтернету, особливо через тотальну необізнаність у сфері кібербезпеки. А куратори таких груп переважно пояснюють свою діяльність єдиною мотивацією — бажанням маніпулювати.

Фото: Ukr.Media

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1702
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду