В Росії відкидають пропозицію замінити на «Євробаченні-2017» Юлію Самойлову

В Росії відкидають пропозицію замінити на «Євробаченні-2017» Юлію Самойлову

26 Березня 2017
1107
26 Березня 2017
17:10

В Росії відкидають пропозицію замінити на «Євробаченні-2017» Юлію Самойлову

1107
Заступник голови комітету Ради федерації РФ з оборони і безпеки Франц Клінцевич заявив, що його країна не буде висувати іншого учасника «Євробачення-2017» замість Юлії Самойлової, які заборонений в’їзд в Україну через порушення українського законодавства.
В Росії відкидають пропозицію замінити на «Євробаченні-2017» Юлію Самойлову
В Росії відкидають пропозицію замінити на «Євробаченні-2017» Юлію Самойлову

Франц Клінцевич заявляє, що пропозиція замінити представника Росії на музичному конкурсі «Євробачення-2017» не буде розглядатися.

«Пропозиція української влади направити на "Євробачення" іншого учасника або учасницю не буде навіть розглядатися. Прийняти його - значить, погодитися, що Юлія Самойлова, виступаючи в Криму, на території Росії, порушила якісь українські закони. Це - абсурд, нонсенс, цілковита нісенітниця. Це - в принципі неможливо», - написав російський високопосадовець.

При цьому він не зазначив, ким саме не буде розглядатися пропозиція і від імені кого він робить заяву, якщо учасницю «Євробачення» від Росії висуває російський «Первый канал».

Раніше віце-прем'єр-міністр України з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко запропонував Росії визначити замість Юлії Самойлової, якій заборонено в’їзд в Україну через порушення законодавства, іншого учасника «Євробачення-2017». При цьому він заявив, що не сподівається, що РФ скористається таким шансом.

Нагадаємо, 12 березня стало відомо, що Росію на «Євробаченні-2017»  представить Юлія Самойлова з піснею FlameIs Burning («Вогонь горить»). Її делегував «Первый канал». Співачка з дитинства має першу групу інвалідності, пересувається на інвалідному візку.

Юлія Самойлова виступала в окупованій Керчі влітку 2015 року. Вона потрапила в окупований Крим не через офіційний український КПП і таким чином порушила українське законодавство.

22 березня Служба безпеки України заборонила Юлії Самойловій в'їзд на територію України терміном на три роки. Рішення прийняте на підставі отриманих даних про порушення нею законодавства України.

23 березня Європейська мовна спілка як організатор конкурсу «Євробачення» запропонувала Юлії Самойлової, якій заборонено в'їзд в Україну, організувати пряму трансляцію виступу. Таким чином, співачка могла б узяти участь у конкурсі, не перетинаючи кордону України.

Проте російський «Первый канал» відмовився від дистанційної участі Юлії Самойлової на «Євробаченні-2017» в Києві.

24 березня стало відомо, що Служба безпеки України не буде переглядати своє рішення про заборону на в'їзд до України представниці Росії на «Євробаченні» Юлії Самойлової.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1107
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду