У Білорусі відбуваються нові затримання журналістів і блогерів (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

У Білорусі відбуваються нові затримання журналістів і блогерів (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

26 Березня 2017
1280
26 Березня 2017
14:22

У Білорусі відбуваються нові затримання журналістів і блогерів (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

1280
Сьогодні, 26 березня, коли білоруська опозиція проводить мітинги на знак протесту проти насильницького придушення, арештів та побиття учасників акції з нагоди «Дня Волі», що відбулася у субботу, 25 березня, силовики у різних містах Білорпусі проводять нові затримання. Вже відомо про як мінімум 10 затриманих журналістів.
У Білорусі відбуваються нові затримання журналістів і блогерів (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
У Білорусі відбуваються нові затримання журналістів і блогерів (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Про це повідомляє Білоруська асоціація журналістів (БАЖ), яка веде моніторинг порушень прав журналістів.

За даними БАЖ, 26 березня затримані журналісти й блогери:

- у Бресті - редактор сайту «Віртуальний Брест» Андрій Кухарчик. Затримано на площі Леніна в Бресті, вів пряму трансляцію акції. Відпустили в 14.45.

-у Гомелі - журналістка «БелаПАН» Олена Германович, її вже звільнили з-під варти;

-у Вітебську - члени Білоруської асоціації журналістів Павло Левинов, Леонід Светик, Костянтин Мордвинцев.

- у Мінську - блогер Роман Протасевич, який вів стримінг, блогер і публіцист Стас Карпов,  журналісти каналу «Белсат» Олексій Мінчонок і Олесь Залевський. Вони в Центральному РУВС Мінська. Прес-секретар мінської міліції Олександр Ластовський сказав, що «нічим не може допомогти затриманим». Людей на територію РВВС не пускають, інформацію про тих, кого затримали, не дають. Адвоката також не пускають в РВВС.

- в Бобруйську - редактор «Бобруйського кур'єра» Анатолій Санотенко (його затримали омонівці і відправили в міліцейський автобус), журналісти Андрій Шобін, Денис Носов і Віктор Масалович.

-в Орші - редактор регіонального сайту orsha.eu Ігор Казмерчак.

Затриманий також режисер Максим Буйницький, який тільки сьогодні був звільнений після 15 діб арешту.

У місті Березі журналістка Тамара Щепеткіна отримала повістку на 27 березня в Березовський РВВС. Викликають як особистість, проти якої ведеться адміністративну справу.

У Мінську в квартирі журналістки Марини Кастилянчанки пройшов обшук. Після цього її затримали. Знаходиться в Радянському РВВС.

Раніше Білоруська асоціація журналістів уточнила, що вчора, 25 березня, силовики затримали в різних містах Білорусі 36 журналістів.

Нагадаємо, 25 березня у різних містах Білорусі силовики затримали понад 30 журналістів, деякі з них були звільнені через кілька годин. У Білорусі цього дня відзначалося недержавне свято День свободи - річниця заснування БНР. По всій країні були заплановані вуличні акції, які припали на протести проти введеного так званого «податку на дармоїдів».

Білоруська асоціація журналістів повідомила про побиття силовиками трьох білоруських журналістів у Мінську. На Жовтневій площі Мінська омонівці побили журналістів Катерину Бахвалову, Ігоря Ілляша, Ольгу Давидову.

Увечері 25 березня стало відомо, що у столиці Білорусі ОМОН відпустив 57 правозахисників і журналістів, які були затримані в офісі правозахисного центру «Вясна».

Британський фотограф, радіожурналіст, який працює на англійську службу Міжнародного французького радіо , радіостанцію «Німецька хвиля» та інші ЗМІ Філіп Ворвік заявив, що був побитий під час затримання білоруськими силовиками під час акцій «Дня Волі» 25 березня у Мінську. Також повідомляється про побиття французької журналістки Ольги Морво.

На фото – затримання 26 березня

Фото: «Радіо Свобода-Білорусь»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1280
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду