Руслана роз’яснила іноземним журналістам, що учасниця «Євробачення» від Росії – це провокація

Руслана роз’яснила іноземним журналістам, що учасниця «Євробачення» від Росії – це провокація

26 Березня 2017
3135
26 Березня 2017
11:18

Руслана роз’яснила іноземним журналістам, що учасниця «Євробачення» від Росії – це провокація

3135
Українська співачка, переможниця «Євробачення-2004» Руслана Лижичко заявила міжнародним журналістам під час прес-конференції в рамках Eurovision Pre-party в Ризі (Латвія), що Служба безпеки України не могла діяти інакше, забороняючи в’їзд в Україну учасниці конкурсу від Росії Юлії Самойловій.
Руслана роз’яснила іноземним журналістам, що учасниця «Євробачення» від Росії – це провокація
Руслана роз’яснила іноземним журналістам, що учасниця «Євробачення» від Росії – це провокація

Про це Руслана Лижечко написала у своєму Facebook.

«Була присутня велика кількість міжнародних журналістів від найбільших видань, які пишуть на тему Євробачення. Питання були дуже різні. Я дуже активно запрошувала всіх присутніх в Україну, розвіюючи всі стереотипи, створені навколо України. На те, чого чекати від України, я відповіла, що це буде мікс нових оригінальних ідей.

Звичайно, ключове питання стосувалося ситуації довкола учасниці від Росії. Я відповіла відверто і щиро. Ті, хто обирали виконавця від Росії, знали про Закони України, а тому це однозначно провокація. Тому Україна так і відреагувала. Служба безпеки не могла в цій ситуації діяти інакше. Можливо, декому важко це до кінця зрозуміти, але в Україні щодня продовжують гинути люди. Сподіваюся, що пропаганда не перекрутить мої слова», - написала співачка.

За її словами, вона загалом задоволена питаннями журналістів і атмосферою прес-конференції.

«Всі дуже позитивно налаштовані. Європа їде в Україну з великим інтересом. Ця тенденція мене найбільше втішила. Дякую всім європейцям за такий непідробний інтерес і повагу до України!», - написала Руслана.

Нагадаємо, 12 березня стало відомо, що Росію на «Євробаченні-2017» представить Юлія Самойлова з піснею FlameIs Burning («Вогонь горить»). Її делегував «Первый канал». Співачка з дитинства має першу групу інвалідності, пересувається на інвалідному візку.

Юлія Самойлова виступала в окупованій Керчі влітку 2015 року. Вона потрапила в окупований Крим не через офіційний український КПП і таким чином порушила українське законодавство.

22 березня Служба безпеки України заборонила Юлії Самойловій в'їзд на територію України терміном на три роки. Рішення прийняте на підставі отриманих даних про порушення нею законодавства України.

23 березня Європейська мовна спілка як організатор конкурсу «Євробачення» запропонувала Юлії Самойлової, якій заборонено в'їзд в Україну, організувати пряму трансляцію виступу. Таким чином, співачка могла б узяти участь у конкурсі, не перетинаючи кордону України.

Проте російський «Первый канал» відмовився від дистанційної участі Юлії Самойлової на «Євробаченні-2017» в Києві.

24 березня стало відомо, що Служба безпеки України не буде переглядати своє рішення про заборону на в'їзд до України представниці Росії на «Євробаченні» Юлії Самойлової.

На фото – під час прес-конференції

Фото: Facebook Руслани Лижечко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3135
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду