У Мінську почали відпускати затриманих у День Волі журналістів і правозахисників

У Мінську почали відпускати затриманих у День Волі журналістів і правозахисників

25 Березня 2017
1125
25 Березня 2017
18:52

У Мінську почали відпускати затриманих у День Волі журналістів і правозахисників

1125
У столиці Білорусі ОМОН відпустив 57 правозахисників і журналістів, які були затримані сьогодні, 25 березня, в офісі правозахисного центру «Вясна».
У Мінську почали відпускати затриманих у День Волі журналістів і правозахисників
У Мінську почали відпускати затриманих у День Волі журналістів і правозахисників

Про це на прес-конференції повідомила представник організації «Міжнародне партнерство з прав людини» (IPHR) Світлана Валько, передає «Укрінформ».

«Сьогодні було затримано 57 правозахисників і журналістів не лише із Білорусі, а й з України, Грузії, Франції, Німеччини і Росії. Цих співробітників не просто затримали - підрозділ ОМОНу в повній амуніції увірвався у приміщення правозахисного центру "Вясна", поклав обличчям до підлоги і обшукав, супроводив усіх до Первомайського РУВС. Ніхто із затриманих не чинив опору і самі співробітники ОМОН відмовились давати коментарі. Всіх затриманих станом на зараз відпустили», - розповіла вона.

Світлана Валько додала, що більшість вільних спостерігачів під час маршу у Мінську були затримані сьогодні із конкретною метою – завадити якісному моніторингу заходу.

«І правозахисники, і спостерігачі, які готувалися просто наглядати за мирною поведінкою силовиків, влади на марші – всі були затримані без причини, без причини їх утримували протягом всього маршу, який розпочався о 14 годині. І вони були відпущені, коли стало зрозуміло, що на марш вони вже не потраплять», - розповіла вона.

За її словами, серед затриманих були представники міжнародної спостережної місії, яка була організована Міжнародним партнерством з прав людини і до якої входили представники різних національностей.

Раніше стало відомо, що в офіс правозахисного центру «Вясна» у суботу увірвалися працівники спецзагону міліції, всіх співробітників поклали на підлогу долілиць. Відбувся обшук. В офісі перебували офіційні спостерігачі офіційно зареєстрованих громадських організацій, а також правозахисники від партнерських правозахисних організацій з-за кордону. Після цього повідомлялося про 57 затриманих в офісі «Вясни».

Організація «КримSOS» повідомила, що під час розгрому офісу правозахисного центру «Вясна» у Мінську були затримані співробітники організації, а також журналісти, у тому числі – іноземні.

Нагадаємо, Білоруська асоціація журналістів (БАЖ) зафіксувала, що 25 березня у різних містах Білорусі силовики затримали понад 30 білоруських та іноземних журналістів, деякі з них вже звільнені.

Згодом Білоруська асоціація журналістів (БАЖ), яка вела моніторинг порушень прав журналістів під час сьогоднішніх акцій протесту в різних містах Білорусі, повідомила про побиття силовиками трьох білоруських журналістів у Мінську.

Фото: tsn.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1125
Читайте також
27.03.2017 10:12
Леонид Канфер
для «Детектора медіа»
1 816
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду