YouControl оскаржуватиме в суді дії СБУ

YouControl оскаржуватиме в суді дії СБУ

24 Березня 2017
1875
24 Березня 2017
16:50

YouControl оскаржуватиме в суді дії СБУ

1875
Менеджер з розвитку сервісу YouControl Катерина Венжик назвала звинувачення СБУ щодо незаконної діяльності ресурсу, «абсурдом», та повідомила, що він продовжить працювати
YouControl оскаржуватиме в суді дії СБУ
YouControl оскаржуватиме в суді дії СБУ

Про це вона написала у Facebook.

«У звинувачення нам пред'явили якийсь космічних масштабів абсурд "незаконний збут та використання електронно-обчислювальних машин, мобільних телефонів та програмного забезпечення російського виробництва, що відносять до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації." Звісно, будемо цю маячню оскаржувати», – написала вона.

За словами пані Венжик, обшуком співробітників офісу, їх родичів та підрядників займалось, наче, 10 бригад спецпризначенців.

 «Одночасне придушення ГО та інформаційних сервісів, які допомагають антикорупційної діяльності – дуже показово. Відкриті дані співіснувати можуть, але користуватися ними, мабуть, заборонено», – написала вона.

Пані Венжик, як і її колега, комерційний директор ТОВ «Ю-Контрол» Олена Лапа, вважає, що до обшуку можуть бути причетні конкуренти YouControl.

«Звідки ростуть ноги ми не знаємо, правда. Версії, безумовно, є - від підступів конкурентів (не секрет, що на ринку є системи, афільовані з СБУ) до появи в системі чиїхось "не тих" зв'язків», –  сказала вона.

Наразі на сайті YouControl є повідомлення про те, що «через обшуки СБУ 23 березня обмежено доступ до досьє контрагентів».

За словами пані Венжик, 28 березня генеральний директор ТОВ «Ю-Контрол» Сергій Мамаєв йде на допит.

Нагадаємо, що вчора вранці, 23 березня, співробітники Служби безпеки України провели обшуки в квартирі комерційного директора Олени Лапи, а потім у генерального директора YouControl Сергія Мільмана.

Пізніше адвокат ТОВ «Ю-Контрол» Данііл Глоба повідомив, що підставою для обшуків в квартирах керівництва ресурсу YouControl стало рішення судді Шевченківського районного суду у кримінальному провадженні за статею 359 Кримінального кодексу «Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації».

Пізніше в СБУ офіційно повідомили, що працівникам Служби безпеки вдалось викрити київську комерційну структуру на незаконному зборі та продажі інформації, яка має обмежений доступ та є власністю держави.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1875
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду