«Укрпошта» вводитиме нові тарифи на доставку газет поетапно – НСЖУ

«Укрпошта» вводитиме нові тарифи на доставку газет поетапно – НСЖУ

21 Березня 2017
1837
21 Березня 2017
16:15

«Укрпошта» вводитиме нові тарифи на доставку газет поетапно – НСЖУ

1837
«Укрпошта» запроваджуватиме нові тарифи поетапно – з 1 липня вони підвищаться наполовину від того зростання, яке хотіли запровадити поштовики, а з 1 січня 2018 року – на повний обсяг підвищення.
«Укрпошта» вводитиме нові тарифи на доставку газет поетапно – НСЖУ
«Укрпошта» вводитиме нові тарифи на доставку газет поетапно – НСЖУ

Це стало відомо під час наради Національної спілки журналістів з віце-прем’єр-міністром України В’ячеславом Кириленко щодо проекту наказу про підвищення тарифів «Укрпошти» на доставку газет, повідомляє прес-служба НСЖУ.

Керівництво «Укрпошти» аргументувало свої наміри підвищити тарифи зростанням витратних матеріалів – подорожчанням бензину, комунальних тарифів, запровадженням  нового розміру мінімальної заробітної плати. При цьому, як зазначає НСЖУ, керівники «Укрпошти» наголошували, що нові тарифи мають нульову або мінімальну рентабельність. Про повну підтримку розрахунків менеджменту «Укрпошти» заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, який наголосив на неможливості дотування владою української преси.

Натомість, газетярі переконували, що «запроваджувати нові тарифи без погодження з галуззю посеред року – це приклад непартнерських стосунків. Особливо враховуючи те, що Укрпошта не розрахувалася з виданнями за передплату». Позицію журналістів підтримав Кириленко.

 «Зрештою, вдалося досягти компромісу. Зараз фактично кожна національна газета захищає 32 копійки на доставці кожного примірника формату  А3 (16 сторінок) у другому півріччі, кожна районна економить 10 копійок на доставці примірника у 8 сторінок. Тарифи на оформлення передплати зростуть теж наполовину від анонсованого раніше підвищення», – прокоментував в.о. голови НСЖУ Сергій Томіленко.

Як зазначено, протягом найближчих днів керівництво ПАТ «Укрпошта» має погодити зі Спілкою кінцеву редакцію проекту відповідного наказу Мінінфраструктури про тарифи, що вже проходить до 3 квітня громадське обговорення.

Як писав «Детектор медіа», у НСЖУ запропонували відкласти підвищення тарифів на доставку преси до 2018 року.

Нагадаємо, 20 січня НСЖУ надіслала до генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського вимогу розблокувати розрахунки з редакціями. Також спілка зробила запит до «Укрпошти» щодо результатів передплати на 2017 рік на національні та місцеві видання і запропонувала відмовитись від 40-відсоткового підняття тарифів на доставку періодики, розглянути варіант перегляду поштових тарифів на індекс інфляції.

9 лютого НСЖУ повідомило, що «Укрпошта» блокує діяльність національних та місцевих газет, не перераховуючи їм належні кошти за проведену передплату на 2017 рік.

У березні стало відомо, що державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» планує підняти розмір тарифів не тільки на доставку передплачених газет і журналів, але й різко збільшити тариф за оформлення (приймання) передплати преси поштою. Таке зростання тарифів має знайти своє відображення у відповідному наказі Міністерства інфраструктури України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1837
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду