«Українські кібер війська» за три роки заблокували 173 сайти терористів

«Українські кібер війська» за три роки заблокували 173 сайти терористів

10 Березня 2017
4526
10 Березня 2017
10:25

«Українські кібер війська» за три роки заблокували 173 сайти терористів

4526
З червня 2014 року по лютий 2017 року волонтерська спільнота закрила 141 сайт терористів, 10 кримських державних сайтів та ще 30 заблокувала. Деякі з сепаратистських сайтів розміщували на своїх ресурсах персональні дані українців
«Українські кібер війська» за три роки заблокували 173 сайти терористів
«Українські кібер війська» за три роки заблокували 173 сайти терористів

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив засновник волонтерської спільноти «Українські кібер війська» Євген Докукін.

«За червень 2014 – січень 2017 всього ми закрили 141 сайт. Також ми закрили 10 кримських державних сайтів, в листопаді 2015-го –  belogorsk.crimea.ua, в грудні 2015-го –  dzhankoi-rada.gov.ua та krp-rada.gov.ua (які ми відібрали від сепаратистської кримської влади). Це окрема операція "Крим – це Україна"За січень ми закрили сайт терористів ukrobaza.ru. На ньому розміщувалися персональні дані українців і через взлом та постійні блокування ми змусили їх закрити сайт» – написав він.

Як повідомляє Докукін, всього закрито 142 сайти терористів, а разом із заблокованими – 173. Крім того закрито сотні сторінок на сайтах і блогах з персональними даними українських патріотів , а також державний сайт svk.gov.ua, що був захоплений терористами. Дані сайти закривалися через скаргу хостинг чи домен провайдерам.

«А також сприяли, щоб СБУ закрила окуповані державні сайти в жовтні 2015-го –  bryanka-rada.gov.ua, в листопаді – snezhnoe-rada.gov.ua, krasnodon-pfu.gov.ua, krasnodon-rada.gov.ua, в березні 2016-го –  brda.gov.ua, lenrada.gov.ua, brs.gov.ua та vikc.gov.ua. Протидіємо захопленню державних сайтів на Донбасі та Криму», – повідомив він.

На своїй сторінці у Facebook заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін прокоментував роботу кібервійськ: «Щодо блокування сайтів терористів. Фактично, таке блокування вже давно відбувається за ініціативи окремих волонтерів як Євген, або патріотично налаштованих власників та керівників українських провайдерів».

Нагадаємо у кінці 2016 року засновник проекту «Українські кібер війська» Євген Докукін заявив, що в грудні 2016 року відбувся сплеск хакерських атак на сайти українських державних установ, міністерств та органів місцевих рад, зокрема, з боку Росії були зафіксовані атаки на 7 сайтів, з інших країн - на 10.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4526
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду